Proteiinituotteet – No or go?


proteiinituotteet (1 of 1)

*Yhteistyössä Nutrilett

Nutrilett pyysi, josko kirjoittaisin blogissani mitä mieltä olen proteiintuotteista ja testaisin heidän uutuustuotteitaan. Tähän aikaan vuodesta proteiinituotteet myyvät kuin häkä ja ne herättävät paljon keskustelua puolesta ja vastaan. Hyllyt ovat täynnä proteiini-sitä ja proteiini-tätä ja vielä ennen kassaa ehdit varmasti napata jotain, jossa on proteiini mainostettu isolla fontilla! Meidän lähicittarissa on varattu iso hylly molemmin puolin kaikenlaisille lisäravinteille, vitamiineilla ja laihdutusvalmisteille. Hylly on sijoitettu ihan hevi-osaston viereen – ilmeisesti houkuttelevuuden lisäämiseksi ja terveellisen imagen luomiseksi! Vaikka proteiini ruokavaliossa on toki tärkeä juttu, niin itse ostan hyvin harvoin mitään uutuustuotteita kuten proteiinirahkoa ym.

Itse en tuota lisäravinnehyllyä kolua läheskään joka kerta kauppareissulla, mutta saatan napata toisinaan patukan tai valmiin proteiinijuoman kärryyn. Tykkään aina pitää repussa ”hätävaraa” jos aikataulut menee mönkään tai venähtää.

proteiinituotteet2 (1 of 1)
Loppiaisen Ilta-Sanomissa oli makutesti proteiinituotteista.

Jos minulta kysytään, että ovatko proteiinijuomat tai muut proteiini”lisät” välttämättömiä aktiivisen ihmisen ruokavaliossa, niin vastaus on yksiselitteisesti ei! Kenenkään kunto tai ruokavalio ei varmasti kaadu siihen, jos et päivittäin imaise proteiinisheikkiä näyttävästi salin pukuhuoneessa 😀 ! On myös ehkä päinvastoin epäterveellistä alkaa koostaa ruokavaliotaan pelkästään jostain jauheista tai patukoista, koska eivät ne ole ns. oikeaa ruokaa. Mikään ei korvaa tavallista perinteistä ruokaa, joka koostuu puhtaista käsittelemättömistä raaka-aineista.
Jos minulta taas kysytään, että voiko joku hyötyä näistä valmisteista, niin sanoisin, että miksi ei! Ei tarvitse olla totaalikieltäytyjä, muttei tarvitse myöskään elää lisäravinteilla. Koska niitähän ne ovat, ”lisä” ravinteita! Ne ovat tarkoitetu olemaan lisä monipuoliseen ruokavalioon ja toki joku proteiinijuoma on miellyttävämpi vetää treenin jälkeen kuin vaikka kananmunavoileipä! Sen lisäksi heraproteiini imeytyy nopeasti ja kuntosalitreenin jälkeen sopii erinomaisesti palautumiseen.

palkkari (1 of 1)

Proteiinijuomat ja -patukat sopivatkin tosi hyvin helpoksi välipalaksi tai hätävaraksi käsi- tai treenilaukkuun! Riippuu paljon siitä, miten ruokailun onnistuu sovittamaan omaan aikatauluun ja aamulla kannattaakin käydä päivä nopeasti läpi ja miettiä, missä kohtaa on hyvä pitää ruokatauko. Esim omassa olohuoneessa jumppaileva kotiäiti voi kätevästi ottaa evästä suoraan jääkaapista, kun taas kaltaiseni ”kyläluuta” syö usein bussissa, junassa, pukuhuoneessa tai jopa ihan kävellessä 😀 ! Silloin oikeaa ruokaa ei ole välttämättä saatavilla, tai ehkä saattaa ollakin, mutta yleensä helpointa on vain juoda protskujuoma ja syödä banaani (joka on yleensä vakiokomboni sekä palautukseen, että evääksi). Patukoita tulee harvemmin syötyä, ellei kysymys ole hirveästä makeannälästä. Silloin saatan ottaa jonkun pienen proteiinipatukan tai raakapatukan. Ne ovat yleensä riittävän makeita, jotta makeannälkä lähtee muutamalla haukulla!

nutrilett (1 of 1)

Eilen kiikutinkin kotiini ison laatikollisen Nutrilettin proteiinijuomia ja -patukoita! Varmaan moni teistä tietää Nutrilettin heidän laihdutustuotteistaan (”Oletko säkin aloittanut Nutrauksen??”), mutta nyt he ovat lanseeranneet Protein Shape -sarjan, jossa on vähäsokerisia proteiinidrinkkejä sekä patukoita! Tuotteet ovat suunniteltu aktiivisesti liikkuvalle palautumiseen ja välipalaksi. Ehdin maistella eilen suklaanmakuista proteiinijuomaa (178kcal) ja se olikin oikein hyvää. Suutuntuma oli vanukasmainen, eikä juoma ollut kovin makeaa. Suklaa on yleensäkin noista eri makuvaihtoehdoista suosikkini! Tänään mulla oli kaksi jumppaa peräkkäin, joten otin vaniljan makuisen juoman mukaan ja testasin sitä. Sekin oli ihan hyvän makuinen!
Olin myös varannut patukoista reppuun Chocolate Hazelnut -maun (132kcal), joka yllätti positiivisesti. En suoraansanottuna ole mikään suuri patukoiden ystävä ja oikeastaan usein niiden maun takia. Usein patukat ovat sellaisia jauhoisia halkoja, joita ei pysty nielemään Erkkikään 😀 ! Tämä patukka on kuitenkin melko pieni ja suutuntuma oli oikein hyvä, koska patukassa oli rouskuvia sattumia. Plussaa myös siitä, että patukka ei ollut liian iso, joten et hotkaise kerrallaan viittäsataa kaloria.
Niin, kai tiesitte, että niissä isoissa proteiinipatukoissa voi olla jopa 500kcal!

nutrilett2 (1 of 1)

Jatkan tuotteiden testaamista ja makutestin tulosten yhteydessä laitan myös aika mielettömän tuotepaketin (arvo 60€) arvontaan, joten pysykää näöllä jos haluatte myös testata näitä uutuustuotteita!
Muistattehan tsempata ruokavalion kanssa ja syödä mahdollisimman paljon puhdasta, käsittelemätöntä ruokaa! Kysymys on kokonaisuudesta!

Koska haluan aina kuulla myös teidän mielipiteitänne, niin mitä mieltä olette proteiinituotteista? Esimerkiksi proteiinijuomista ja -patukoista – turhia vai hyödyllisiä? Jos käytätte, niin mitä tuotteita ja mihin tarkoitukseen? Kertokaa, haluan kuulla 🙂 !

 

fityoutoo

28 vastausta artikkeliin “Proteiinituotteet – No or go?”

 1. Syön todella harvoin protskupatukoita. 😀 Jos syön, yritän katsoa että siinä ei ole järkyttävästi sokeria (jotkut nimittäin on melkeen samanlaisia kun suklaapatukat… näin kärjistetysti sanottuna. :D) Itseä välillä vähän naurattaa ja ihmetyttää ihmisten proteiinipatukka/jauhe villitys. Samalla kun puhutaan PUHTAAN lähiruuan puolesta…Eikä syödä viljoja eikä maitotuotteita. Vaikka kuinka mainostettais luonnonmukaisina noita protskujuttuja, ne on täysin tehdasvalmisteisesti tehty ja niissä on vaikka ja mitä erilaisia aineita. Ja kyllä ne maistuu teollistuneelle. Kyllä siihenkin makuun tottuis, mut ite en ees halua tottua. 😀 Ja kaikki ainesosta ei välttämättä ole niin terveellisiäkään niissä jauheissa ja patukoissa. Tuskimpa niistä mitään haittaa on. Mutta jos ihan jokapäiväisessä käytössä on patukoita ja juomia ,niin ehkä vois miettiä voisko ne korvata jollain ” oikeella” ruualla/ välipalalla (vihannes, smoothie, hedelmä,rahka, leipä) ainakin joskus.

  • Joo olet ihan oikeassa, nimittäin jotkut ns.proteiinipatukat ovat aivan huijausta! Siksi kannattaakin olla tarkkana sen tuoteselosteen kanssa. En itsekään noita söisi päivittäin. Poislukien heraproteiini mulla, mutta siinäkin käytän sellaisia merkkejä, joissa ei ole väri- eikä keinotekoisia makeutusaineita.

 2. Tämä nyt ei liity varsinaisesti teksiin.:) Mutta kiitos tosi hyvästä spinnu-tunnista tänään fressillä!! En tiedä mihin muut ohjaajat perustavat ohjelmansa, mutta olen pitkään miettinyt miksei kukaan enää tee vastaavia painnon siirtoja tai spurtteja.(aijemassa kuntokeskuksessa näitä oli) Tunnit joissa olen ollut koostuvat lähinnä aina vastuksen lisäilystä ja ”mäen nousuista” Nämä tekee minusta samasta tunnista joka kerta välillä todella tylsän. .. Tänään tuntisi oli tosi hyvä kunto spinnnuksi!! Harmi kun sulla ei ole vakkari tunteja Fressillä ilmeisesti!! Voisiko joskus tehdä postauksen spinnusta, että miten ja kuinka monta tuntia sitä kannattaisi viikossa harjoittaa että se olisi tehokasta!

  • Oi kiitos kovasti!!! En tajunnutkaan että siellä oli yleisössä lukija :). Voi ei se eka 15min… Mitä sähellystä! Olin ihan varma, että menee koko lopputunti viittomiseksi. Ja iso sali täynnä polkijoita. Nosti vähän se mikin toimimattomuus kierroksia…huh. Onneksi loppu hyvin kaikki hyvin. Kiva että tykkäsit tunnista, tule ens lauantaina kanssa!!
   Syy on varmaan se, että nykyään ns. yleisissä ohjeissa ei sais hirveesti ajattaa mitään ylimääräisä tekniikkaklikkejä. Mutta kuten sanoit, niin aika tylsäksi käy jos on pelkkää vastuksen lisäämistä/vähentämistä. Mulla on yleensä aina spurtit ja painonsiirrot, koska ne on aloittelijoillekin aika turvallisia tekniikoita.
   Ja kiitos juttuvinkistä!

 3. Yhdyn täysin nimimerkki ”terveysalan opiskelija” kommenttiin; on hieman ristiriitaista, että nyt on trendi syödä ”puhtaasti” ja silti keinotekoiset proteiinituotteita uppoaa älyttömiä määriä. Minua huolestuttaa myös se, etten usko, että moni kuluttaja perehtyy tuotteen muihin tietoihin. Koska proteiini on nyt muotia, ostetaan kaikkia missä on etuliite proteiini. Esim. Valion Profeel (mikälie) proteiinijuomassa, jonka meinasin kerran ostaa välipalaksi, lukee isolla edessä että 20g proteiinia!!! Mutta kun katsoo tarkemmin, yhdessä 2dl purnukassa on about saman verran myös sokeria.

  Itse käytään ainoastaan heraproteiinia kovan salitreenin jälkeisessä palkkarissa jonka kaveriksi syön yhden banaanin. Muulloin vain äärimmäisessä kiireessä ja hädässä saatan ostaa proteiinipatukan – mutta vain jos mitään muuta keinoa saada suht terveellinen välipala ei ole.

  • Olet aivan oikeassa tossa, että pitäisi vähän tarkemmin katsoa, mitä noi tuotteet ovat syöneet. Mutta, tiedän tämän kokemuksesta; Moni ei tajua niistä, siis pusseista, purkeista ja patukoista hölkäsen pöläystä. Niitä sitten laihdutusvimmassa ostetaan ja syödään oikean ruoan tilalla. Varsinkin maitohyllyllä joka toinen tuote on PROTEIINIrahka tai -jugurtti. Sinänsä tuotteissa ei ole mitään väärää, paitsi silloin, kun ihmistä johdetaan harhaan.

 4. Syön tosi harvoin mitään erityisiä proteiinituotteita. Kokeilin joskus palautusjuomajauheita ja yök! Siihen makuun ei vaan totu 😀 Patukatkin yleensä on tosiaan jauhoisia halkoja. Mies kuitenkin tykkää välipalana joskus niitä syödä, niin kaapissa on aina patukoita. Ja Lidlin mansikkapatukka menee mullakin joskus ”kahvipullana” 😀 Muihin patukoihin verrattuna nämä on herkkuja, ja siksi saavat saman kohtelun kuin muutkin herkut 😛

  • Hehe :). Et ole ainoa. Jotkut, jotka maistavat ekaa kertaa palautusjuomia eivät tykkää yhtään! Ja onhan se aika hassua muutenkin juoda juomaa, joka on sekoitettu jauhosta.
   Moni on noita Lidlin patukoita kehunut. Vielä en ole itse niitä maistellut.

 5. Multa löytyy koulun lokerosta aina pari prodepatukkaa hätävaraksi, jos nälkä iskee tai ruokana on jotain mikä on niin karseen makusta ettei saa alas! Yleensä kyllä koluan mielummin pähkinä-, hedelmä- ja pilttivarastot läpi ennenkuin patukoita mussuttelen 😀
  Mutta tosiaan, paheita on: rakastan proteiinipuddingeja, myönnetään! Välipalana ehdoton suosikki on ½prk rahkaa + ½pudding-annos kera hedelmien, pähkinöiden/siemenien, marjojen ja mulperien! Myös ne QuestBarit on sitä herkkupuolta, en ikinä raaski syödä niitä kokonaan, esim lauantai-iltaisin saatan yhden niistä muovailla herkuksi: paloittelen, mikrotan ”brownieksi”, teen keksejä tai käytän taikinana vaikka johonkin kuppikakkuihin 😀
  Pyrin kuitenkin välttämään vähäsen näitä ja miettimään ensin oikean ruoan perään, mutta hätävarana käy todella hyvin! 🙂 Oon tosi tarkka tosin ravintosisällöstä: mitään sokerihuurupatukoita en ostele! Myöskin prodejuomat, esim. Valion, on jäänyt aina hyllylle, ainoa smoothie jonka olen hommannut on FastNutritionin proteismoothie, maistui tosi esanssiselta ja oksettavalta mutta meni alas hyperkiireessä kuin vettä vaan. Sportyfeelin ja FastNutritionin patukat on parhaimmat, ja ne QuestBarit. 😀
  Jos hyllyllä on Cocovin supersnckeja (niistäkin muuten nykyään prodeversioita?!) ja prodepatukoita, otan aina supersnackin. Tai BareBarin!

  • Moni tykkää ihan hulluna noista Questbareista, mutta mä en jotenkin ole niihin tykästynyt. En tosin ole maistanutkaan kuin muutamaa makua. Sportyfeelejä pitää testata.
   Noissa raakapatukoissa on usein taatelia ja se on mulle aikamoinen turn off :). Joskus toki syön niitä jos vahingossa olen ostanut, mutta yleensä en pidä niiden mausta. Etsin vielä sitä oikein makoisaa raakapatukkaa.
   Joskus ostin sellaisen proteiinipallon ruohonjuuresta ja se oli kyllä aika hyvää, poika halus syödä sen melkein väkisin kun annoin palan!

 6. Itse olen kans joskus kokeillut proteiinipatukoita kiireisinä päivinä, mutta todennut etteivät ole miun juttu juuri sen jauhoisenproteiini maun vuoksi. Ne vain jää yksinkertaisesti pyörimään suuhun. Että mielummin sen banaanin otan mukaan kuin protskupatukan. Proteiinijauheisiin olen nyt hurahtunut. Olen aika pieniruokainen ja haluaisin kasvattaa lihasmassaa, niin teen proteiinijauheesta juoman, jonka hörppään treenien jälkeen tai ruoan lisäksi. Saa nähä toimiiko tuo ja tuleeko niitä tuloksia sitten pitemmän ajan päästä. Mielestäni suklaanmakuinen proteiinijauhe juoma vie kans aika hyvin makeannälkää, vähän niin kuin kaakao 🙂 Oikeeta ruokaa en kyllä korvaisi!!

  • Banaanissa on vaan se ongelma (ainakin mulla) että kun mun ”katastrofikassi” eli mun treenikassi on niin täynnä kamaa, niin kun se banaani pyörii siellä pari tuntia niin sitä ei enää tunnista :D. Pitäs ostaa sellainen banaanin muotoinen rasia!
   Kokeile ihmeessä heraproteiinia! Saat siitä sen 20-25g proteiinia yhdestä annoksesta.

 7. Itse en myöskään käytä mitään protskupatukoita tai edes palautusjuomaa. Syön mielummin oikeaa ruokaa. Omat makunystyrät hälyttää heti noista lisäaineista ja keinotekoisista mauista..en juo esim limuakaan ikinä. Uskoisin että ns. tavalliset treenaajat pääsevät pitkälle terveellisellä oikealla ruoalla. Nythän tuosta proteiinin syömisen överiksi vetämisestä on jo jonkun verran ollut juttua lehdissä..hassua miten ihmiset aina hurahtaa..:D

  • Totta puhut, kyllä oikea ruoka riittää. Toki on tärkeää syödä säännöllisesti ja kohtuullisia annoksia kerrallaan, mutta kun vähän suunnittelee syömistä on se ihan mahdollista. Vaikka olisi kiireisetkin aikataulut. On kuitenkin olemassa eväsrasiat ja nykyään kioskeiltakin saa hedelmiä ym.
   Proteiinia on aika vaikea syödä liikaa (kylläisyysvaikutus) mutta ongelma on, jos sieltä ruokavaliosta jää puuttumaan muut tärkeät komponentit. Vaikka kasvikset ja hyvät hiilarit.

 8. Heippa! Mie piän suurinta osaa proteiinituotteista höpöinä ja turhina. 😀 Oma ruokavalioni muodostuu monipuolisesta, terveellisestä ja ihan tavallisesta ruuasta ja siitä saan mielestäni tarpeeksi proteiinia. Teen päivittäin aamu- tai välipalaksi itse proteiinijuoman rahkasta ja marjoista, minulle se maistuu ja ainakin tiedän mitä syön. Muutenkin ruokavaliossani pidän tärkeänä sitä, että tiedän mitä syön ja ruoka on mahdollisimman puhdasta:) Joskus pitkinä koulupäivinä, kun omat välipalat on syöty niin saatan nälkääni ostaa kahvin lisäksi maustetun proteiinirahkan, niissä koostumus on useasti vähän outo ja proteiinin lisäksi saa kyllä päivän sokeritkin samasta purkista:D kiitos muuten hyvästä blogista, luen sitä aktiivisesti vaikka yleensä en jätä itsestäni mitään merkkiä. 🙂

  • No suurin osa voi ollakin höpöä, ainakin jos muuten syö monipuolisesti ja fiksusti! Toki esim heraproteiini voi olla tosi hyvä lisä vaikka kasvissyöjän tai sellaisen ruokavalioon, joka ei maitotuotteita siedä tavallisessa muodossa (heraa konsentraattimuodossa yleensä siedetään todella hyvin).
   Kiitos kiitoksista, tosi kiva kuulla, että blogi maistuu 😀 !

 9. Mä oon maistanut paljon eri valmistajien proteiinituotteita: herajauheet, puddingit, patukat yms. Mä itse asiassa tykkään siitä vähän jauhosesta mausta 😀
  Tällä hetkellä käytössä treenin jälkeen scitecin ja jayrobbin heraisolaatit. En käytä valmiita palautusjuomia. Syön kyllä päivittäin yhden välipalan esim. Mannisen proteiinivanukasta (vanukas, pannukakut) tai itse tehtyä proteiinijäätelöä. Musta noi patukat on vähän liiankin hyviä ja sen takia en oo ostanut niitä pitkään aikaan 😀
  hyvä hätä vara, jos on tosi liikkuva ihminen 🙂
  quest barit on ihan hyviä, fastin proteiinivanukkaista en tykkää koostumuksen vuoksi, sciten mansikka-valkosuklaa oli jopa mulle (makean ystävä) liian äklömakea.. Scitecin vanilja isolaatti on varmaan mun lemppari! Esim. Itse tekemä proteiinijäätelö on parempi mun vatsalle kun esim. Purkki laktoositonta rahkaa. Mulla on myös puhdistamon ja foodinin riisiproteiinijauheet, niitä käytän satunnaisesti, kerran otin palkkarina ja tuntu et ois heittänyt jauhoja suuhun 😀

  • Hei! Ihanaa, että täällä maassa on joku toinenkin, joka käyttää Jay Robbia. Se vaan on mun mielestä paras heraisolaatti, mitä markkinoilta saa. SELFin vanilja on näistä Suomesta saatavista ihan jees, vaikka sen laatu epäilyttää, koska hinta on niin edullinen. Tykkään myös Superlemonin Ion 92 heraisolaatista ja arvostan, että Suomesta saa näin hyvälaatuista heraa. Myös My protein hera on hyvää. Bluebonnettia ja Tera’s wheytä voin myös suositella!

   Questbar koukussa olen (toki niissä on muutama maku, josta en erityisemmin pidä…tai siis mitkään sukraloosilla makeutetut ei uppoa sivumaun vuoksi, paitsi Cookies & cream ja S’mores välillä), mutta yritän pysyä patukka per päivässä linjalla (jonain päivinä not gonna happen 😀 mut mikäs siinä kun nauttii). Ruokaa tulee syötyä myös reippaasti, mutta monesti tykkään korvata välipalan patukalla enkä orjallisesti suunnitella aina mitä syödä etukäteen vaan mennä myös fiiliksen mukaan.

   Rakastan kans heran makua ja ihmettelen monesti, kun jotkut yökkii sille. Noita puddingeja mulla on ollut, mutta ne ei oikein mulle uppoa. Mannisen on parempaa kuin FASTin, mutta monesti sekin maistuu vähän sellaselle ällöttävälle makeutusaineelle. Se Wheyheyn proteiinijäätelö on kyllä hyvää, mutta mun ei maha oikein kestä ksylitolia.

  • Toi Jay Robb on mulle merkkinä tuttu, mutten ole koskaan sitä maistanut! Vanukkaita olen joskus maistanut, mutta en jaksa koskaan alkaa vääntämään niitä :D. Eivät ole mielestäni mitenkään erityisen herkullisia. Tai no ei se karamellinmakuinen kyllä pahaakaan ollut!

   Scitecillä on todella hyvän makuiset prodet ja hyvä makuvalikoima! Tosin niissäkin taitaa olla aikamoinen kasa keinotekoisia makeutusaineita. Siksi tykkään SEFL:n herasta, että siinä niitä ei ole.
   Mä saan riisiproteiinista ilmavaivoja eikä se makukaan kyllä ole kovinerikoinen…. Kuten sanoit, niin todella jauhoinen! Smoothiessa menee just ja just!

 10. Mulla on aika ajoin kyllä molemmat käytössä ihan kätevyytensä takia, makunsa puolesta harvemmin… Mulla on sali nimittäin vähän kauempana ja syömään en välttämättä pääse heti, joten juoma tai patukka on silloin kätevä. Patukat kulkee myös hätävarana mukana ja pidemmällä auto reissulla aina eväänä. En nimittäin jaksa matkalla pysähtyä mihinkään syömään yms. ellei sitten ole pakko. Haluan olla perillä mahdollisimman pian 😀
  Fastin patukat on olleet tähän mennessä parhaimpia, koska ovat pehmeitä eivätkä kivikovia käppyröitä äklöjen sattumien kanssa. 😀 Itse siis inhoan kaikenlaisia sattumia missään ruuassa.

 11. Mä oon käyttäny jonkun aikaa lähinnä protskujauhetta (sillä kun saa kätevästi tehtyä esim.terveellisiä herkkuja ilman vehnäjauhoja tai sokeria). Proteiinipatukat on (valitettavasti) ollu käytössä esim. palautusvälipalana salilla (mahtuu pieneen tilaan, eikä oo riskiä, että se leviäisi kassiin), ja joskus herkuttelussa.
  Kyllä niitä hyviä makujakin on, ja ravintoarvoiltaan suht kelvollisia, vaikka osa onkin noita ”jauhoisia halkoja” 😀 mut ravintoarvot kannattaa kyllä aina tsekata, ettei osta vahingossa karkkia proteiinivalepuvussa.
  Prodejuomia en juuri osta – lähinnä siks, että ne on yleensä kalliita (tai sokerisia), ja se jauhe ajaa saman asian. Ja jauhetta on helpompi säilyttää.

  Proteiinirahkoja, tai siis niiden nimikettä, en oikein ymmärrä o.O Vaikka niitä sktomia vaihtoehtoja tulenkin joskus tarjouksesta ostaneeksi. Eiks (maito)rahka ole automaattisesti runsasproteiinista? Miksi ihmeessä pitää olla erikseen sellainen nimitys kuin PROTEIINIrahka, eikö ihan vaan rahka riitä? Kai se on sit vaan se markkinointikikka.
  Se olis vähän sama ku alettais yhtäkkiä myydä hiilihydraattisokeria tai kofeiinikahvia. Vaikka sisältö olis sama kuin perinteisessä kahvissa tai sokerissa… :’D

 12. Käytän kyllä proteiinipatukoita ja -juomia. Varmaan noin joka toinen päivä syön quest barin tai vastaavan. Syön muuten terveellisesti, joten ei noihin maailma kaadu. Mielummin otan herkuksi sen proteiinipatukan, jossa on jotain ravintoaineitakin, kuin jonkun karkkipötkön, joka saa verensokerit alas ja himoitsemaan lisää makeaa. Niin kuin tuossa on aiemmin jo kommentoitukin, niin kannattaa katsoa ravintosisällöt eikä luottaa pelkkään kääreen proteiinihehkutukseen.

  Enpä tiedä ketään, jota satunnainen proteiinipatukoiden ja -juomien nauttiminen olisi lihottanut. Kunhan muistaa etteivät nämä ihan riitä kattamaan päivän vitamiini- ja ravintotarpeita eli eivät korvaa ns. oikeaa ruokaa. Esim light cokis on sata kertaa pahempi terveydelle, mutta silti fitnessihmiset sitä killittävät, kun ei ole kaloreita. Sama juttu sokerittomien mehukeittojen kanssa.

 13. Protskupatukoita söin ennen, mutta nykyään en niitä enää kestä herkän vatsani kanssa. Toisekseen olen tullut omalla kohdallani siihen lopputulokseen, että pärjään hyvin ”pelkällä” tavallisella ruoalla, vaikka urheilenkin tavista enemmän. Nykypäivän protskuhypetys on mielestäni lyönyt yli kun porukka syö jokaikisellä ateriallaan ruokia, joihin on lisätty proteiinia. Tutkimusnäyttöä niin runsaasti protskun käytöstä ei ole, muuta kuin että se rasittaa munuaisia ja saattaa haitata ravinotaineiden imeytymistä. Joillekin protskupatukat sopivat lähinnä karkinkorvikkeeksi tai pitkiä ateriavälejä katkomaan, mutta itse syön mieluummin perus-ruokaa ja tankkaan energiani siitä 🙂 Kaikki tavallaan 🙂

 14. Käytän patukoita kaffebullana ja herkkuna. Proteiinipirtelön teen jauheesta usein treenipalkinnoksi. Kohtuukäyttö ei vaikuta painoon, kun ei tule enää syötyä muuta mättöä

 15. Näihin en olekaan vielä törmännyt (ei sillä, että proteiinipatukoita tulis viikottain syötyäkään). Mikähän lie sokeripitoisuus kyseisissä patukoissa? 🙂

 16. Mun tuli aiemmin syötyä ihan liikaa kaikkia proteiinipatukoita. Sitten siirryin vähämaitoiseen ja gluteenittomaan ruokavalioon niin ne jäi vähän niinkuin huomaamatta pois. Proteiinijuomia- tai jauheita en oo ikinä käyttänyt. Kunnon ruoka treenin päälle riittää mulle varsin hyvin! Nytkin just kananmunalla höystetty kaurapuuro mustikoilla nenän alla treenin päälle, nam!

 17. Käytän proteiinijauheesta tehtya palautusjuomaa salitreenien jälkeen. Pyöräilen töihin ja matkalla pysähdyn salille ja jatkan matkaa. Näillä -22 C pakkasilla pyöräilykin alkaa olla jo melko raskasta, kun pyörä on kohmeessa, niin vaikka syön tukevan aamupalan ja klo9 kahvilla maitorahkaan niin kyllä treenin päälle palautusjuoma on hyvä. Ei oo ihan kiljuva nälkä treenin jälkeen ja kroppakin palautuu ja jaksaa iltapäivällä polkea taas noin 10km kotiin ja käyttää koiran ulkona 😀 Näitä proteiinirahkoja en käytä, sisältävät ihan suotta sokeria sun muuta, mieluummin duunaan tavallisesta maitorahkasta mieluisan marjoilla, pähkinöillä, mehukeitoilla jne. Proteiinipatukoita käytön joskus välipalana, niistäkin pyrin etsimään järkevimmän vaihtoehdon ja nykyään löytyy myös aidoista raaka-aineista tehtyjä välipalapatukoita (mm. Barebar), jotka maistuu huomattavasti paremmalle.

 18. Syön yhden proteiinipatukan ma-pe joka päivä, joskus myös viikonloppuna. Olen tykästynyt Leadrin Lo Carb patukoihin, lempparini on Nutmix kaakaopatukka. Niin hyvää! Ravintosisältö on mielestäni ihan ok; 61g patukassa on 19g proteiinia ja 20g hiilaria(josta sokeria 4g). Toki patukassa on lisäaineita jne, eikä se todellakaan ole sitä puhdasta ruokaa, mutta syön muuten hyvin terveellisesti. Toisekseen tuo on niin kätevä välipala; syön koulussa lounaan 11.00. Pääsen koulusta 15.00, jonka jälkeen salille. Tässä vaiheessa on helppo syödä proteiinipatukka. En selviäisi ilman tätä kätevää evästä salilla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta