Psst… Haastatteluni maikkarin netissä!

Huomenta!

tammikuu16 (1 of 1)

Tulin vinkkaamaan, että minusta tehtiin juttu maikkarin nettiin iho-ongelmieni tiimoilta. Jutun löydät TÄÄLTÄ! Ihanan raflaava otsikko (vaikka totta onkin) 😀 .

Iso kiitos ja halaus kaikista vinkeistä ja tarinoista, joita olen teiltä blogin kautta saanut! Oon saanut hirveästi tsemppiä mm. tämän uuden ruokavalion kokeiluun ja teidän tarinat valaa kyllä toivoa siihen, että iho-oireet voivat olla hallinnassa!

Mukavaa viikonalkua kaikille, muistakaa syödä (tänäänkin) paaaaaaljon kasviksia ja liikkua – ainakin hyötyliikkua! Toimistossa tai koululuokassa voi sitten puolilta päivin vetäistä vaikka pienet taukojumpat!

fityoutoo

8 vastausta artikkeliin “Psst… Haastatteluni maikkarin netissä!”

 1. Hei Katri. Luin atopia artikkelin netistä. Onko sinulle koskaan ehdotettu luonnonkosmetiikan voiteita atopia ihollesi? On varmaan? Luulen, että käytät ”synteettisiä” tuotteita? Kerron tämän nyt silti, vaikka tiedät ehkä. Synteettisissä tuotteissa on paljon ihoa ärsyttäviä ja jopa allergisoivia ainesosia. Vaikka tuote olisi ”atooppiselle, herkälle iholle”, voide voi olla jopa pahempi kuin tavallinen voide. Luonnonkosmetiikka on turvallista ihmiselle, toki sekään ei aina jollekin käy. Esimerkiksi suomalaisessa EkoPharma tuotteissa on voide atooppiselle iholle, jota kehottaisin sinua testaamaan 🙂 Se on nimellä hoitovoide atooppiselle iholle.

  • Moikka Johanna! Juu on kyllä ja käytän kasvoihin ”kirahvisarjan” SOS-voidetta. Olen tykännyt siitä hirveästi! Tuo voide jonka mainitsin ei tosin ole tuttu, mutta täytyypä joskus kokeilla!
   Perusvoiteena mulla on Essex, joka on sopinut hyvin iholle, ei kutita, kirvele tm.

 2. Heippa! Luin juuri sinusta tehdyn jutun ja kovasti kuulostaa tutuilta oireilua, mutta x10. Oireeni ovat helpottaneet keliakian toteamisen ja gluteenittoman ruokavalion myötä ja kuten edellinen kommentoija, käytän minäkin luomukosmetiikka.
  On ollut kuitenkin yksi jakso elämässäni, jolloin söin vielä tavallisesti ja käytin synteettistä kosmetiikkaa ja silti ihoni parani täysin itsellään. Tätä on vähän vaikea toteuttaa, mutta ehkä lyhyemmissä jaksoissa kokeilun arvoinen? Mutta siis, menin Englantiin opiskelemaan 5 kk:ksi. Oli aivan käsittämätöntä miten saaren kostea ilmasto paransi ihoni ihan hetkessä! Ihoni voi aina hurjan paljon paremmin jos pääsen lämpimään merelliseen ympäristöön. Täällä Suomessa on kuivaa talvella, eikä keskuslämmityskään oikein paranna asiaa…
  Joka tapauksessa toivon, että löydät itsellesi sopivan tavan hoitaa ihosi kuntoon! Mukavaa kevättä 🙂

  • Toivottavasti tästä ruokavaliosta olisi mullekin apua, edes hieman. Mutta kuten sanoit itsekin, niin mullakin gluteenittomasta ruokavaliosta huolimatta vuonna 2014 iho meni tosi pahaksi. Varmasti ilmankosteudella on tekemistä asian kanssa, koska tänä talvena asumme uuudessa kämpässä, jossa on koneellinen ilmanvaihto ja se varmasti pahentaa asiaa entisestään.

 3. Hei Katri! Kuin myös minä, luin sinusta tehdyn jutun. Itse olen myös ihan pienestä saakka taustellut atooppisen ihon kanssa. Nyt noin kolme vuotta sitten sain jalkapohjiini ihottumaa. Jalkoihin alkoi ilmestyä vesikelloja ja sitten kuivuivat ja halkeilivat ja tämä toistui aina uudestaan ja uudestaan. Lopulta jalat turposivat niin etten voinut kävellä ja myös tämä sama tuli käsiini. Kävin ihotautilääkärillä ja hän määräsi kasoittain kortisoonivoiteita ja perusvoiteita. Auttoivat hetkellisesti mutta ihottuma tuli takaisin. Nyt kuukausi sitten ystäväni neuvoi minulle käyttöön eteerisiä öljyä sekä karitevoita. Ja nyt jo käteni näyttävät paljon paremmalta! Jalatkin ovat jo parempaan päin, ihan eri tavalla kuin voiteita käyttäessäni. Suosittelen kokeilemaan 🙂 tsemppiä ihon hoitoon ja ihanaa kevään odotusta!

  • Voi ei, kuulostaa ihan karmealta 🙁 ! Mulla ei ole koskaan ollut onneksi jalkapohjissa mitään, vaikka kyllä nekin on kuivemmat nyt kuin normaalisti. Mulla on myös karitevoi käytössä ja laitan sitä aina kantapäihin yöksi!

 4. Moikka,
  Luin myös sinusta tehdyn jutun. Vastaavien iho- ongelmien kanssa olen itsekin tässä itsekin paininut kohta 40 vuotta.
  Viime vuoden alussa aloitin täysin vilja- ja sokerivapaan ruokavalion. Sokerilla tarkoitan lisättyä ns. valkoista sokeria. Kaikki luontainen sokeri oli sallittua. Ihoni ja vireyteni ei tuon 2kk alkujakson jälkeen ole koskaan ollut parempi. Jopa punoitus ja kutina olivat poissa. Olin myös virkeämpi ja nukuin paremmin ja painokin putosi muutaman kilon.
  Ensimmäisten viikkojen aikana usko meinasi loppua, kun iho oli kokoajan huonona. Sain sen tiukalla kortisonikuurilla kuriin. Siitä kun pääsin yli niin elämä on lähes ollut yhtä juhlaa.
  Ensimmäisten kahden kuukauden jälkeen olen hiukan höllännyt dieettiä. Syön viljoja, mutta hyvin rajallisesti. Korkeintaan 2-5 leipäpalaa viikossa. Sokereita välttelen edelleen.
  Oma kokemukseni on että lisätty sokeri on pahempi iholleni kuin viljat. Muutaman sokeriöverin jälkeen iho on heti tuntunut huonommalta.
  Atoapiassa on se huonoa, että mikä toimii mulla niin ei se välttämättä toimikaan sulla. Jos gluteeniton ruokavalio ei auta, niin suosittelen koleilemaan sokeritonta ruokavaliota.
  Niin ja niitä kortisoonivoiteita ei kannata pelätä. Riittää kun pitää taukoja. Esim. jos vetää 7 päivän kortisonikuurilla, niin pitää sit vähintään viikon taukoa, jos pystyy.
  Kuivalle iholle suosittelen kokeilemaan rasvaisempaa voidetta. Essex on muistaakseni vain 30%. Esim Apobaselta löytyy 60% rasva. Rasvainen on tietty ikävämpi käyttää, mutta toimii paremmin.

  • Olet varmasti ihan oikeassa, että valkoinen sokeri voi myös olla yksi iso tekijä oireiden hillitsemisessä. Nyt tavallaan mulla sokerittomuus tulee tässä ruokavaliossa mukana, koska oikeastaan ainaoa herkku josta pidän on keksit :). Teen raakasuklaata ja raakakakkuja herkkuherkiin ja niihin ei tietenkään valkoista sokrua tule. Itse toivoisin, että voisin toisinaan käyttää maitotuotteita, eli lähinnä turkkilaista jugurttia.
   Haen tänään uudet reseptit lekurilta ja täytyykin ottaa vaikka apobase cremeä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta