Puromatti vai Unnaluuna?? Eli kumpi sieltä nyt sitten on tulossa :D ?

rakenneultra (1 of 1)
Tyyppi näyttää, että tääl on kaikki tosi jees!

Käytiin tänään rakenneultrassa. Hieman kyllä jännitti, koska olimme ajatelleet tälläkin kerralla ottaa selvää kumpi sieltä on sitten tulossa. Isoin toive on tietysti, että lapsi olisi kaikinpuolin terve, eikä ultrasta selviäisi mitään hälyyttävää. Kaikki olikin hyvin, ainoa pieni harmittava asia on istukkani, joka on juuri alavatsan kohdalla. Sain extra-ajan ultraan viikolle 28 eli siellä sitten tsekataan onko istukka oma-aloitteisesti uiskennellut väljemmille vesille. Jos istukka on edessä vielä ennen synnytystä, niin alateitse synnyttäminen on mahdotonta. Mahdollisuus, että näin huono säkä kävisi on kuitenkin tooooodella pieni, joten mä nyt koitan laittaa mun istukkaan vähän vipinää, enkä tosiaan käy lukemassa mitään vauva.fi foorumia kyseisestä tilanteesta! Sen kun tekee, niin siellä on jonossa kaikki kauhuskenaariot ja tarinat ”tämän ei pitänyt olla edes mahdollista”.
Sen lisäksi mulla on joku veriryhmähässäkkä, eli sekä mulla, että vauvalla on reesus negatiivinen veriryhmä, josta seuraa jotain, jota en nyt jaksa muistaa. Ei mitään kovin vakavaa kumminkaan, mutta vaatii jotain toimenpiteitä.

Ajattelin, että jos tulee tyttö, niin se olisi ihan mukavaa ”vaihtelua” etenkin mun miehen sukuun, koska heillä ei ole käytännössä tyttöjä lainkaan! Toisaalta sitten taas, kun katson mun miehen ja hänen veljiensä tiivistä yhteyttä ja yhteenkuuluvuutta, niin voin vaan itse haaveilla samanlaisesta ainoana lapsena (isompia siskopuolia lukuunottamatta). Lisäksi pojan kohdalla selviäisi myös vaaterumbasta, eli voisin säilyttää kaikki Benin vanhat vaatteet ja sillä hyvä. Juuri mitään uutta ei tarvitsisi ostaa.
Okei, SAATOIN ostaa alesta pari pikkutytön vaatetta… En voinut vastustaa kiusausta!

vauvanvaatteet_2 (1 of 1)
Ostin myös neutraalimpaa, jonka ajattelin sopivan kummalle vain.

Mulla kävi jopa mielessä ennen ultraa, että ehkä haluaisikaan tällä kertaa tietää kumpi sukupuoli on tulossa! Mun mies kuitenkin halusi, eikä siitä tulis oikein mitään, että toinen tietää ja toinen ei! Mähän sitten koko ajan koittaisin perus naisena ”lukea” mun miehen ilmeistä ja eleistä kumpi siellä on, kun en malttaisi mieltäni ja pahimmassa tapauksessa syyttäisin mun miestä asian paljastumisesta jossain pahimmissa raskaushöyryissä!
Ongelma nyt oli vaan se, että öbaut heti kun vauveli saatiin kuvaruudulle, niin asiasta ei jäänyt epäselvyyttä… Aivan kuten Beninkin kohdalla, niin vauva oli ultran ruudulla jalat levällään, eli minun ei sitten olisi pitänyt katsoa ollenkaan koko ruudulle jos en olisi halunnut tietää 😀 . Kyllä sen prinssinakin nimittäin erottaa vähän kokemattomampikin tulkitsija!!! Eli kyllä, meille on siis tulossa toinen perintöprinssi!

vauvanvaatteet_3 (1 of 1)
Oli pakko kaivella jotain Benin vanhoja vaatteita esille… Uskomatonta, että ukkeli on mahtunut tuohon pikkuruiseen valkoiseen paitaan joskus <3.

vauvanvaatteet_1 (1 of 1)

Nyt vaan sitten keksimään Benin pikkuveikalle nimeä… Nimen pitäisi olla helposti lausuttava, mutta sopia hyvin mieheni saksalaiseen sukunimeen (hänellä on saksalaiset sukujuuret). Lisäksi nimen täytyy olla lausuttavissa myös suomalaisen mummin suussa, eikä niin, että Zacharias-Wolfgang aiheuttaa sekä lausumiseltaan, että oikeinkirjoitukseltaan joka paikassa harmaita hiuksia.
Tää menee varmaan tälläkin kertaa niin, että mulla on lista ehdotuksia, joista mun mies hylkää kaikki paitsi yhden ja homma on täten päätetty.

fityoutoo

20 vastausta artikkeliin “Puromatti vai Unnaluuna?? Eli kumpi sieltä nyt sitten on tulossa :D ?”

 1. Meillä taas on suvussa molemmin puolin lähestulkoon vaan tyttöjä ja haaveilinkin kovaa pojasta ja oli ihan sellanen olo, että sellanen sieltä on tulossa. No eipä meillä niitä poikia vissiin osata tehdä, kun tytteliä kerta odotellaan 😉 mutta mua jäi ihmetyttään toi, että mitä muka pitäis tehdä jos molemmat on miinus-verisiä? O.o mäkin oon miinus ja piti selvittää vauvan veriryhmä vasta joskus 26 viikolla sen takia että saan vasta-ainepiikin, jos vauva ois ollu plussa! Mut se oli kans miinus niin sitä ei tarvita eli sen pitäs olla just parempi tilanne niin jos vauvalla on sama 🙂

  • No mutta tulokkaan perusteella sun mies on ”suuri rakastaja” 😀 … Eiks ne sanonnan mukaan tee pelkkiä tyttöjä??
   Mä en suoraan sanottuna muista tarkkaan tuota veriryhmäjuttua. Mut mä saan myös vasta-ainepiikin, mutta kuulemma vasta ennen synnytystä??

  • Voi olisin niin tykännyt kans Adamista… Mut mun mies ei halua, et nimi on sellainen, että sen voi lausua kahdella eri tavalla ( suomenkielinen lausuu ”Adam” ja suomenruotsalainen ”Aadam”)..

 2. Onko Ben oikee nimi, siis ettei oo lempinimi Benjaminista?

  Daniel tuli ekana mieleen.
  Lisäksi Alex, Ronny, Oliver, Sam(uel) Anton, Linus, Aaron, Emil, Edvin, Lukas… ihania poikien nimiä on niin paljon!

  • Juu, Ben on ihan oikee nimi 🙂 !
   Meillä on naapurissa Benjamin ja Daniel ja aluksi mietinkin nimeä Dan… Mutta ovat myös samassa dagiksessa, joten se vähän häiritsee… Mutta tossa oli muuten ihan kivoja nimiä, kiitos!

 3. Moikka ja onnea tosi paljon! Mulla oli myös sama veriryhmähässäkkä. Eli mulla ja lapsella eti veriryhmät. Ei vaikuttanut mitenkään mihinkään ja vähän jäi pimentoon muutenkin koko homma 🙂 Sain neuvolassa yhden rokotteen ja synnytyksen jälkeen toisen.

 4. Paljon onnea ja siunausta perintöprinssin odotukseen! Virsikirjan sanoittajista ja säveltäjistä löytyy muuten todella jännittäviä nimiä! Niitä kun pistää peräkkäin niin ei varmanan tuu dagiksessa kaimaa vastaan. Miten ois vaikka Frithiof Sibbald Sebaldus :D!? Tosin noista joku taisi olla tytön nimi, että se ei ehkä menis läpi.

 5. Ben ja Sam!

  Vitsit kun pitää odotella vielä pari viikkoa omaan rakenneultraan, tekee mieli jo shopata 😀 Meillä mies keksi kummatkin lasten etunimet, enkä tosiaan varmaan keksi ikinä niihin mitään sopivaa. Kahdelle oli ihan ok päättää, kolmannelle jo vaikeampaa 😀

  • Joo, annan ilmaisen vinkin, älä shoppaa vielä 😀 !! No ei vaan, ei mulla nyt niitä tyttövaatteita NIIN paljon oo ja katsotaan vaan, niin en mä niitä raaski myydä vielä poiskaan…..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta