Rakas, sinusta on tehty huono tv ohjelma…

Tuli sitten tänään katsastettua tämä hyvin kyseenalaiselta kuulostava tv ohjelma, eli Rakas, sinusta on tullut pullukka. Haluaisin ensinnäkin tietää, mikä tämän formaatin alkuperäinen (englanninkielinen?) nimi on, koska suomennos kuulostaa vähintäänkin humoristiselta!

Ihan ensimmäisenä tulee mieleen, että jos oma mieheni ilmoittaisi minut tollaiseen ohjelmaan niin siitä olisi huumori aika kaukana! Epäilen, että emme ole varmaankaan ainoa talous, jossa saattaisi perintöposliini lentää laakana mikäli jompi kumpi olisi ilmoitettu ohjelmaan (mukava yllätys etenkin)!
Jotenkin ohjelman mainoskin oli hieman ahdistava, siis ei minun eli katsojan, vaan ”pullukan” näkökulmasta! Laihduttajaa kutsutaankin ohjelmassa hassunhauskasti ”pullukaksi” joka on ihan söpö hellittelynimi parisuhteen toiselle osapuolelle.. Tai miten olisi vaan ihan ronskisti ”läski”? Tai niinkuin manselainen sanos ”mätisäkki”??

Kuva mtv3.fi

Ihan alussa mä olin aivan ällikällä lyöty tästä tulospalkkaukseen perustuvasta motivoinnista… Kilosta satanen, viidestä viissataa, tai jotain siihen suuntaan. Pääpalkinto oli 10 000€ jonka saa kun läskipullukka on pudottanut 15kg! Sanottakoon tähän väliin, että mikäli itselleni luvattas esim. satanen jokaisesta pudotetusta kilosta, niin itse ottaisin laihduttamisen kiireen vilkkaan päätoimekseni! Varsinkin jos ylipainoa on esim.40kg eli reilusti, niin tuosta määrästä repii sen 15kg ilman ihmeellisempiä vippaskonsteja pelkästään jo unohtamalla jokailtaiset hiilarifestarit! No okei, kyllä siihen pitää ehkä päälle vielä muutama hikipisarakin pudottaa, mutta ei se laihdutus kuitenkaan mitään rakettitiedettä ole!
Se, laihtuuko rahan takia vai itsensä takia onkin kokonaan toinen juttu. Ensimmäisen jakson perusteella voisin väittää, että päähenkilö mitä todennäköisemmin tulee palaamaan vanhoihin tapoihinsa vaikka en ihan loppukommentteja kuullutkaan. Kyllä motivaation on tultava sisältä eikä ulkoa! 
Mitäs mieltä olette, pysyykö paino poissa tuolla metodilla?

Kaikista älyttömin ajatus oli kuitenkin mun mielestä tämä puolison toimiminen personal trainerina! Ihminen ilman minkäänlaista asiaan paneutumista (no okei, sitä kahvakuula DVD:tä ja keittokirjaa ei lasketa!) suunnittelee pullukalleen ruokavaliot ja treeniohjelmat. Ihan ekassa jaksossa särähti korvaan jo pelkästään se, että treenejä on kolme päivässä!! No, täytyy tosin samaan hengenvetoon todeta, että tässä tapauksessa määrällä korvattiin vissiin laatu, koska kovin tehokkaalta toiminta ei ainakaan näyttänyt! Ja se, että nipotetaan siitä, että (valmiiksi marinoidut) kanat paistetaan oliiviöljyssä kertoo jo siitä, että focus on kyllä ihan väärissä asioissa.

No, en tuomitse vielä ohjelmaa vaan aion jatkaa edelleen katsomista. Pakko muuten tunnustaa, että ohjelman juontaja (fitneksessä ilmeisesti hyvinkin menestynyt) oli mulle ihan tuntematon suuruus…

PS. Hurrilla oli heti dollarin kuvat silmissä! Hän ehdotti, että mikäli toinen kausi vielä joskus tulee, niin lihotetaan mua parikymmentä kiloa niin että hän voi sitten piiskata mua julkisesti ison rahan toivossa… Että näin meillä!

fityoutoo

7 vastausta artikkeliin “Rakas, sinusta on tehty huono tv ohjelma…”

 1. Juu, ite sanoin isännälle myös että kattilat menee välittömästi jakoon, jos tuotantoyhtiöstä tulee soitto.Eri syistähän nuo parit on tuonne hakeneet, yksi pari ilmeisesti ilmaisen pr:n takia – vaikka emännällä on syytäkin pudottaa kymppitonnin edestä painoa.

 2. Asiallista teksiä, olen aika samaa mieltä ohjelmasta kanssasi, Katri. Itse pidin enemmän Jutta ja puolen vuoden superdieetit -ohjelmasta… 🙂 (Jos kiinnostaa, niin voit käydä lukemassa oman luhyen arvioni ohjelmasta blogissani.)

 3. Samaa mieltä ohjelmasta ! Olin ihan ällikällä lyöty kun ne pamautti ne rahat pöytään…suu loksahti auki ja rupesi ärsyttämään ! Eikös sen laihdutuksen pidä lähteä ihan itsestään eikä minkään rahasumman takia… Murr.Kiva blogi,jään ehdottomasti seurailemaan 🙂

 4. Saavuin ensimmäisen kerran tänne äsken ja jäin heti lukijaksi. Kiitos hyvästä blogista!Tämä postaus kirvoitti oitis mieleeni tyytyväisyyden siitä, että luovuin kesällä telkkarista. Miten kuraa voi olla.

 5. Ihanaa, kun joku muukin on samaa mieltä ko. ohjelmasta. Sain suoraan sanottua kuraa niskaani, kun julkisesti ilmaisin mielipiteeni, että kyseisessä painossa oleva ihminen laihtuu jo ruokavalion ja ateriakoon tarkistamisella helpostikin 5kg. Mielestäni rahapalkkiota parempi palkkio olisi ollut vaikka 5vuoden kuntosalijäsenyys tai jokin reippailumatka puolison kanssa. Voisi olla lopputuloskin pysyvämpi…

 6. Kommenttisi tuntemattomasta suuruudesta ja ammattisi muiden edustajien dissaus on jokseenkin epäasiallista. Kyllä personal trainerin paras käyntikortti eli oma ulkomuoto kertoo aika paljon.

  • No tämä kommentti puolestaan kertoo, että et ole edes seurannut koko sarjaa! 😀 Tuohon aikaan en tosiaan tiennyt kuka Jenni on, sittemmin kyllä tutustunut häneen paremmin… Mutta eipä tuo tuntemattomaksi suuruudeksi kommentointi mielestäni mitenkään loukkaavaa ollut??
   Ja ei se hyvä perse kyllä vielä tässä työssä kovin pitkälle riitä…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta