Ruokaa TÄYTYY olla (varoitus: Sisältää runsaasti herkullisia ruokakuvia)!

Mikään ei oo niin ihanaa, kun väsyneenä pyöräillä töistä kotiin ja kotona odottelee ruoka valmiina <3.

Mä olen suuri ruoan ystävä, tai oikeastaan rakastaja!  On ihan karmea paikka, jos ruokaa ei ole saatavilla ja nälkä kurnii! Tiedätte varmaan sen tilanteen, kun tulee vaikka pitkältä lomalta ja jääkaapissa ei ole mitään paitsi joku vanhaksi mennyt juusto. Silloin ainakin itselle tulee helposti halu vetää sieltä kaapeistä kaiken mitä irti saan, eli nälkäisenä harkintakyky heikkenee. Tykkään syödä terveellisesti ja monipuolisesti, mutta nälkäisenä saatan olla vähän hällä väliä meiningillä. Sen takia jääkaapissa pitää aina olla sellaista, josta saa helposti tekaistua lämpimän aterian tai edes ainekset terveelliseen välipalaan. Mä naurankin aina, että ainoa hetki kun mulle kelpaa meidän kuiva-ainekaapissa olevat (n.6kk vanhat) sipsit on silloin, kuin meillä ei oo mitään ja mä pyörin supernälkäisenä keittiössä. Silloinkin tosin koitan vain niellä pettymyksen ja haen lähikaupasta jotain fiksumpaa ja nopeaa syötävää. Normaalisti kuitenkin koitan pitää aina jääkaapissa edes kananmunia ja tonnaripurkin (josta en edes hirveämmin pidä), että niistä saa revittyä munakkaan kasaan. Siihen vaan sipulia lisäksi.

Välillä kaupassa voi tuntua, ettei raaskisi ostaa kuin parin päivän eväät, mutta se pari päivää meneekin yllättävän nopeasti! Mekin turvaudutaan nykyään liian usein lähikaupan palveluksiin (joka tietysti lähikaupan pyörimisen kannalta hyvä asia), mutta helposti ruokalaskusta tulee kuukausitasolla aivan kohtuuton, kun koko ajan käydään jotain pientä. Kävin tiistain Mayors luomuruokapiiristä hakemassa hirvenlihaa 2kg, joten sitä on nyt ainakin kunnon satsi! Eilen tekaisin niin hyvät hirvipastat, että hurri meinas ruoan jälkeen, että näinköhän tota jää jäljelle huomiselle ollenkaan (ja meni sen jälkeen ottamaan toisen lautasellisen). Oltiin koko perhe uimassa ja niin nälkäisiä sen jälkeen, etten edes kuvaa muistanut ottaa….

Yks asia jonka kans olen huomannut, niin ruoanvalmistuksessa voi oikein hyvin oikoa varsinkin kiireessä! Mun mielestä on kaunis ajatus, että kaikki tehdään aina itse alusta asti, mutta kyllä meillä ainakin välillä vedetään helpomman kautta. Mulle pikaruokaa on se valmis keittokuutio, tai pakastevihannekset. Aina ei vaan jaksa millään, joten on parempi vaihtoehto tarttua siihen valmiskeittoon, kuin hakea mäkkärin autokaistalta koko perheelle ruoat.
Sain kutsun viime viikolle Food for Media -tapahtumaan, jossa ruoantuottajat esittelivät uutuuksia (ja toki syötiin Jonnan kanssa myös itsemme ähkyyn 😀 ).

Pirkan pisteellä
Myllyn paras
Apetit
Lidlin piste (nähtiin myös Hans Välimäki, Jonna oli ihan hileissä siitä…)
Meiran uudet pähkinät, joista blogiin tulossa myös arvontaa!

Sain sitten kotiin ruokalähetyksen, joka sisälti mm. Apetitin valmiiksi maustetun lohifileen ja pannukasviksia, jotka nekin olivat jossain valmiissa pipurikastikkeessa. Meillä ei sopivasti ollutkaan mitään järkevää jääkaapissa, joten laitettiin ne heti testiin. Mun mielestä noi molemmat meni ihan ok, mutta mies ei tykännyt ja sanoi, että maistuivat teolliselle. Ehkä me valitaan kuitenkin ihan se naturel-lohi jatkossakin (vaikka tosi helppo vaihtoehto tuo olikin).

Kaikenlaista sieltä tulikin… Juustot säästettiin vappuun!
Ekana testiin Apetitin muurikkakasvikset pehmeän pippurisessa kastikkeessa ja BBQ-maustettu lohi.
Kasviksille iso peukku, mutta valmiiksi maustettu lohi oli vähän outo kokemus…

Kannattaa myös senkin takia valmistaa kunnollista ruokaa jääkaappiin, että helposti nälissään sitä tulee muuten niitä turhia hiilareita, kuten vaikka puoli paketillista leipää juustolla 🙂 . Tuttua? Siksi mun mottoni onkin, että ”Ruokaa pitää olla”, eikä vain mitä tahansa ruokaa, vaan kunnollista ravitsevaa monipuolista ruokaa! Se vähentää napostelua, pitää verensokerisi aisoissa pitkin päivää, etkä illalla sorru hirveisiin mättöaterioihin, kun olet ensin koko päivän kärvistellyt nälässä. Kannattaa mennä vähimmän vaivan taktiikalla, koska jos joka ilta alkaa hauduttelemaan jotain patoja tuntitolkulla, niin helposti se päivällinen sitten venyy ja koko perhe on kärttyinen. Jauhelihat pannulle paistumaan, siihen purkillinen tomaattipyreetä ja täysjyväpastat porisemaan. Ei vie kauaa ja on takuulla terveellisempi vaihtoehto, kuin se että tilataan kaikille pitsat. En pidä einestenkään käyttöä ihan syntinä toisinaan, nykyään niissäkin on menty terveellisempään suuntaan ja kukaan ei kuole siihen, että kerran kuussa syödään Ikean lihapullat (en tiedä saisko fitnessbloggaaja edes sanoa näin). Mähän olen sellainen syömäri, että jos mun tekee mieli jotain tavallista, mutta ei niin superterveellistä kotiruokaa (kuten esimerkiksi siskonmakkarasoppaa), niin mähän teen sitä! En siis aina ajattele kaikkea vain terveysnäkökulmasta…
Vai oletteko samaa mieltä? Onko teidän mielestä einesten käyttö ehdoton ei?

Eihän tämä ollut edes mitään siskonMAKKARA keittoa…

Mun mielestä meininki on mennyt aivan oudoksi nykyään. Siis tarkoitan tällä sitä, että ei oikein osata ajatella maalaisjärjellä asioita. Asioita vähän turhaankin syyllistetään ja koitetaan saada sellaisillekin ihmisille huono omatunto, jotka kuitenkin syövät ihan perusterveellisesti (joka päivä syödään kasviksia, vältetään lisäaineita, syödään pääosin itsevalmistettua ruokaa, vältetään huonoja hiilihydraatteja ja sokeria). 
Kanatkin täytys itse suunnilleen kasvattaa, että niiden munia voi syödä. Lihat pitäs aina hakea Anton&Antonista tai Hakaniemen kauppahallista ja sieltäkin kelpaa vain tietyt luomutoimittajat. Kellä perheellisellä työssäkäyvällä on aikaa tähän?
Älkää ymmärtäkö mua väärin; Omaan ruokaan satsaaminen ei ole todellakaan huono asia ja jos mulla olis itsellä resursseja (niin ajallisia kuin taloudellisiakin), niin toki mäkin hakisin ruokani mahdollisimman laadukkaista mestoista! Söisin takuulla pelkkää luomulihaa ja suosisin niitä parhaimpia pientuottajia. Nykyään joudumme tosin tyytymään ihan paikallisen supermarketin valikoimiin.

Mutta heittäkääs teidän kommentteja kehiin, kuinka paljon arjessa tulee laitettua ruokaa aivan alusta asti ja haetteko ruokanne supermarketista vai kasvatatteko kanat itse 🙂 ? Mitä itse voisitte vielä parantaa päivittäisissä valinnoissa?

fityoutoo

4 vastausta artikkeliin “Ruokaa TÄYTYY olla (varoitus: Sisältää runsaasti herkullisia ruokakuvia)!”

  1. Mä ajattelin ensin, ku eksyin tänne sun blogiin ensimmäisen kerran, että ”voi ei, taas yks fitnessblogi”, tiedäthän. Sellainen jossa on kymmenen liikettä kuinka treenataan pyöreä pylly ja muistetaan mainostaa kymmentä eri proteiinijuomaa. Parille viime postaukselle iso peukku maalaisjärjen käytöstä ja virkistävästä vaihtelusta blogien massaan. Minäkään en tajua tätä höpötystä-hypetystä tässä fitnessin ympärillä. Minäkin rakastan syömistä! En mittaa, punnitse tai mieti juurikaan mitä syön, koska perusruokavalio on kunnossa. (Ja kuulun muuten juuri niihin onnekkaisiin, jotka voi syödä kilon irtokarkkia ilman pöhötystä 😉 ) En pode huonoa omatuntoa siitä, jos toisinaan tulee syötyä pulla, kaks tai kolme. Tai kilo irtokarkkia. En edes laske herkuiksi vain yhtä jäätelöä päivässä… Kroppa kuitenkin ihan jees.
    Mutta asiaan.. Meillä (kaksi lasta+kaksi aikuista) tulee tehtyä vähintään yksi lämmin ateria päivässä, toisinaan jopa kaksi. Yleensä ostetaan lihat kaupasta (ihan tavallista kaupan lihaa) jauheliha, broilerinfile/fileesuikale, nakit, kebakot, pinaattiletut ja kalapuikot. Siinäpä meidän vaihtelevat lihat ja ”einekset”. Pinaattilettujen kaveriksi kasviksia keitettynä, pottuja ja valkokastiketta. Ja nopeaa on..

    • Oi kiitos kommentistasi! Olipa kiva kuulla :). Itsekin uskon tiettyyn rentouteen, ei siis kaikkea tarvi laittaa ranttaliksi mutta ilman nipottamista. PS. Meilläkin mies rakastaa pinaattilettuja (ja poika), mut itse en voi sietää :D.

  2. Itse tykkään laittaa ruokaa ja ostan mahdollisuuksien mukaan luomua. Varsinkin viikonloppuna viihdyn keittiössä ja valmistelen aterioita alkuviikoksikin. Einekset ovat pannassa niiden suolamäärien vuoksi, noudatan vähäsuolaista DASH-ruokavaliota terveydellisistä syistä. Pakasteita käytän sekä jonkin verran säilykkeitä, mutta luen pakkausmerkinnät tarkkaan. Arkena, kun aika on joskus tiukoilla, on juuri mainitsemasi tyyppinen ”pikakotiruoka” hyvä ratkaisu. Meillä tehdään myös isoja satseja, ja syödään surutta pari päivä peräkkäin samaa 🙂

  3. Tykkään tehdä ruokaa ja se tulee aikalailla suurimmaksi osaksi tehtyä alusta asti itse. Tosin ainekset tulevat ihan perusmarketista 😉 Tämä on ehkä kuitenkin enemmän pakko tehdä niin, opiskelijalla kun ei kamalasti ole varaa ostaa eineksiä yms. 😀 Onneksi siis tykkään värkkäämisestä. Pakkasessa on kuitenin varalle aina jokin valmisruoka joka ei tartte kuin lämmittää niille päiville kun ei ehdi/jaksa tehdä ruokaa.
    Omalta osaltani parannusta voisin tehdä siinä että lisäisin kasvikunnan tuotteita vielä reilusti lisää. Siinä asiassa saan aina tehtyä parannuksen joksikin aikaa ja sitten repsahtaa jossain välissä.

    Kiitos muuten hyvästä blogista. 🙂 Tykkään eritysesti sun rennosta asenteesta ja siitä että kaikessa ei tartte olla ehdoton.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta