Ruovalion siivous alkoi NYT.

asics_kamat2

Niinkuin aika moni muukin normaalisti terveellisesti tai jopa erittäin terveellisesti syövä ihminen, olen minäkin höllännyt otetta joulunpyhinä. Tämä siis tarkoittaa, että olen kunnostautunut lähinnä makealla osastolla; Leivoin jouluksi pari jälkkäriä, söin kaikenlaisia naposteltavia ja tänne mökille ostin kaikkien aikojen ultimate lempparisuklaatani, eli Fazerin punaista! Sen lisäksi mussutimme viikonloppuna irttareita, joka on mun ja hurrin parisuhteessa se yhteinen pahe – hurri kun ei paljon mistään makeasta muuten välitä (pirun miehet!).

Aamu lähtee hyvin käyntiin monipuolisella ja täyttävällä aamiaisella. Täällä maalla pekoni jostain syystä maistuu!
Aamu lähtee hyvin käyntiin monipuolisella ja täyttävällä aamiaisella. Täällä maalla pekoni jostain syystä maistuu!

Leivon TODELLA harvoin ja ihan siitä syystä, että ketään ei ole niitä minun lisäkseni meillä syömässä! Joulun alla tein aivan syntisen hyviä pikkuleipiä ja kiikutin ne kiireenvilkkaa naapureille joululahjaksi. Jo pelkästään taikina oli sen verran hyvää, että tunsin kuinka se valui suoraan vatsalaukusta jenkkakahvoihin 😀 ! Jouluaatoksi tein Dansukkerin ohjeella juustokakkua ja marenkibrownieita (oli pakko tehdä yksi gluteeniton jälkkäri myös, kun joukossa keliaakikko ja sain hyvän tekosyyn rietastella suklaan kanssa…).
Juustokakun täyte oli niin jumalattoman makeaa, että maistaessani sitä meinas hampaat pudota suusta ja koko komeus olisi pitänyt vielä kuorruttaa kinuskikastikkeella?!? Jätin sen kinuskin suosiolla pois. Mä sanon ihan suoraan, että tällaiset voi-sokeri-cocktailit kuuuluvat mun ruokavalioon onneksi erittäin harvoin ja aivan syystä; Mä syön jo tekovaiheessa sitä taikinaa koko kuukauden kiintiön täyteen ja kun mä alan leipomaan, niin näköjään osaan valita ne kaikista epäterveellisimmät reseptit! Mitkään pullat sun muut nisut ei oikein sovi mulle, kun vatsa turpoaa niistä hiivan takia ihan palloksi ja mä en ole se joka kärsii jonkun muutaman vehnäsen takia koko illan…

keksit

lahjukset2Eikä tässä mässäilemisessä ole edes pahinta se epäterveellisyys. Mua nyt ei ne kalorit loppupeleissä niin ahdista, koska en ole laihiksella. Paino mulla on pysynyt jo puoli vuotta muuttumattomana, vaikka en juurikaan kontrolloi syömistäni (se kontrollointi on jo niin selkärangassa heh heh). Syön aika pieniä annoksia normaalisti ja koska täällä muiden nurkissa ruokailuvälit venyy, niin vatsa ei tykkää alkuunkaan! Olen myös syönyt vähemmän kuituja mitä normaaliruokavaliossani ja eilen se kostautui jäätävänä ummetuksena (no eipä siitä sen enempää 😀 ). Vaikka leipää en juuri syö, niin paljon menee kotioloissa kaikenmaailman leseita, siemeniä, pähkinöitä ja tärkeimpänä tietysti vihanneksia, joista saa kuituja ja vatsa toimii kuin kello! En tiedä oletteko huomanneet, mutta kun syöminen muuttuu epäsäännölliseksi ja terveelliset eväät korvautuvat napostelulla sekä makeilla, niin suolisto on helposti ihan fucked up. Ainakin itselläni näin. Eipä tämän päivän jälkeen tarvitse miettiä, haluanko petrata taas ihan tosissaan syömisen kanssa ja lopettaa ton sokerin puputtamisen!
Myös hartaudella kokkailu kuuluu mun lomanviettooni. Laitoin tässä muutamana päivänä peräkkäin Jamie Oliverin resepteillä ruokaa, koska niillä on valmistunut oikein makoisia ruokia aikaisemminkin! Tämä toinen valitsemani lihapiirakkaohje oli kyllä aika tuhtia kamaa ja siihen sujahti kilo naudan sisäpaistia…ja cheddaria…ja olutta…
Kana sen puoleen taas ihanan mausteista ja tulista!

piiras

tölkkikana

Jos susta tuntuu, että sokeri ja sen mussuttaminen on se suurin ongelma tämänhetkisessä ruokavaliossasi, niin kannattaa seurailla Fit you too-blogia! Mun lisääntyvän asiakasmäärän takia olen päättänyt käynnistää tammikuun lopussa kuuden viikon mittaisen nettivalmennuksen, johon otan kymmenen valmennettavaa! Olen suunnitellut konseptia jo pitkään ja ensimmäisen valmennuksen tavoite on sokerikoukusta eroon pääseminen! Valmennus tulee olemaan edullisempi, kuin henkilökohtainen nettivalmennus ja toki jokaisella on myös muun ryhmän tuki takana! Ryhmäläiset raportoivat itseni lisäksi myös muille ryhmäläisille viikottaisten tehtävien onnistumisesta. Jokaiselle kuudelle viikolle on oma aihe ja siihen liittyvät viikkotehtävät. Ryhmäläiset saavat sähköpostia minulta kaksi kertaa viikossa ja ryhmäläisille on facebookissa suljettu oma keskusteluryhmä. Ensimmäisessä valmennusryhmässä keskitytään siis nimenomaan sokerikoukusta poispääsemiseen ja makeansyönnin vähentämiseen, joka on monelle syömisessä yksi suurimmista ongelmista!
Lisää infoa tästä ryhmästä on tulossa heti uuden vuoden jälkeen! 🙂

fityoutoo

13 vastausta artikkeliin “Ruovalion siivous alkoi NYT.”

  1. Mä pääsin vuosi sit sokerikoukusta irti parissa viikossa 🙂 nyt ollut vuoden ilman karkkeja yms, vain pari palloa vaniljajäötelöä olen maistellut ja täytyy myöntää että ei tee mieli murustakaan sokeria 🙂 tarjolla on jatkuvasti kotonakin namuja, keksejä yms mutta ei ne houkuttele enää yhtään, ennen olisin syönyt ne heti.

    • Wau sullahan meni sitten kerrasta putki poikki 🙂 ! Tosi hienoa! On ihan totta, että kun elimistö saa vähän sokeria niin jo pienestä määrästä tulee jumalaton ähky ja ylipäätään kaikki makea maistuu TOSI makealle. Tämän ainakin olen itse huomannut…

  2. Itselläni lähti käsistä sokerinpuputus heti joulukuun alussa, ajattelin vissiin että what the hell, antaa palaa kun muutenkin tulee syötyä tässä kuussa herkkuja. Nyt kuulosti ihan mulle tehdyltä tuo sokeriaddiktien nettivalmennus, odotankin kovasti kuulevani siitä lisää! 🙂 Mulle sanottiin aiemmin että kun imettää niin voi syödä herkkuja hyvällä omallatunnolla. Voin sanoa että väärä luulo, oon hankkinut itelleni puolessa vuodessa vararenkaan, vaikka salilla paljon treenailenkin. .

    • Joo no eipä se imettäminen paljon pelasta ja sen lisäksi vielä tietysti epäterveellistäkin. Sokeri imettävän äidin ruokavaliossa tuskin ”sokeroi” sitä maitoa sen enempää, mutta toki itse voit jäädä jostain ravintoaineista paitsi (varsinkin jos muu ruokavalio sisältää vähän vitamineeja ja hivenaineita). Sokeriherkuista saa myös helposti hirveästi energiaa pienestä määrästä ja sen kuluttamiseksi pitäisi liikkua päivittäin tuntitolkulla.
      Pysyppäs näöllä, tämä voisi olla sun juttu 😉 !

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta