Ruskeaa läskiä :)

Ruskettunut iho, mikäs sen ihanampaa! Itse kuulun vaan valitettavasti niihin auringonpalvojiin, jotka ei millään viitsisi maata paikallaan auringossa puolta tuntia kauempaa. Silti tykkään terveen näköisestä ja ruskettuneesta ihosta, kunhan se ei mene överiksi. Mikään ei ole niin kamalaa, kun kirkkaan oranssi naama ja siihen vielä päälle runsaalla kädellä jotain kimaltavaa aurinkopuuteria :D…

fake tan
But where is the duckface…?

Olen käyttänyt paljon itseruskettavia ja käynyt myös solkussa toisinaan. Sen olen tosin kokonaan lopettanut ja sinne lähteminenkin on karmean työlästä. Solariumissa makaaminen on aika kyseenalaista terveyden kannalta ja oikeastaan koko auringon otto enkä solkkua ainakaan suosittele kellekkään! Kaikki ovat varmaan nähneet joskus niitä ”rusinamummoja” eli se 55 kertaa Gran Canarialla on tehnyt tehtävänsä. Ikirusketuksella on nimittäin hintansa – ryppyinen ja ennen aikojaan kulahtanut iho. Ja sitähän me EMME halua!

Oma suosikkini itseruskettavien saralta on ollut tähän mennessä St. Tropez jota saa nykyään myös suomalaisesta nettikaupasta Tanstoresta*! Olen kokeillut suunnilleen kaikkia ”itsareita” maan ja taivaan väliltä (perus ”cittarisarjojen” lisäksi mm.Fake Bake, St. Tropez, Clarins, Dior) ja kuten olen joskus maininnutkin niin mieheni herkkä hajuaisti on vaikuttanut itselläni niiden käytön vähenemiseen rajusti. Varmaan tiedätte sen pistävän hajun, mikä noissa ruskettavissa voiteissa on – se saa kyllä urokseni kaikkoamaan metrien päähän! St. Tropezin vaahto* on kuitenkin osoittautunut tosi hyväksi tuotteeksi eikä se juurikaan haise. Harmi vaan että tuote on melko hintava, vaikka 240ml:n pullo kestikin itselläni käytössä tosi kauan.
Nyt kun imetän, niin olen myös vähentänyt kemikaalien käyttöä. Tässä en toki mene äärimmäisyyksiin, mutta esim. dödön ja hajuvesien käyttöni on todella minimaalista. Dödöä käytän muutenkin harvoin, koska hikeni ei haise (tämä ei ole sitten mikään oma oletukseni :D). 

Halusin käydä ennen kolmekymppisjuhliani pitkästä aikaa suihkurusketuksessa ja törmäsin facebookissa uuteen Vita Liberata sarjaan! Kyseessä on uusi luomumpi rusketussarja joten kiinnostuin heti. Sain selville, että sarjan tuotteilla tehdään myös suihkurusketuksia joten varasinkin itselleni sitten ajan hoitolaan jonka löysin sarjan facebook-sivuilta. Olin tyytyväinen luonnolliseen lopputulokseen ja seuraavaksi aijonkin kokeilla heidän kotisarjaa ja etenkin moussea joka on mieleeni enemmän kuin geelit tai rasvat. Kiinnostaa myös tietenkin, onko tässä sarjassa yhtään siedettävämpi tuoksu! Ainakin suihkurusketuksesta jäi normaalia miedompi tuoksu.

vita_liberata

Lisäksi Vita Liberatan tuotteet sisältävät 80% ECOSERT-sertifioituja ainesosia(eli raaka-aineet mahdollisimman vähän haitallisia sekä ihmiselle että luonnolle) joten voin sitä ihan hyvillä mielin siis imettäessäkin käyttää (vaikken kemikaaleja siis asiakseni välttele).
Ja huomioikaas tämä: Koodilla TT2 saatte 7.7 asti 2 euron alennuksen tilauksen loppusummasta! Koodia voi käyttää vain maksamiseen.
TÄSTÄ* pääsette Tanstoren nettikauppaan!

fityoutoo

6 vastausta artikkeliin “Ruskeaa läskiä :)”

 1. Oletko kokeillut st.morizin itseruskettavaa jota saa mm. thebokselta? Se ei ole lähellekään niin hintavaa kuin tuo st.tropez, mutta aivan loistava tuote. Sitä myös vaahtomaisena sekä voidemaisena saatavilla.

 2. Menee vähän asian sivusta, mutta minä ainakin mielestäni aloin hikoilla kaks kertaa kovemmin imettäessäni. Ei tarvinnut edes urheilla, kunhan alkoi imettää niin hiki lähti juoksemaan. Onkohan kukaan muu kokenut moista?
  Löysin ihanaan blogiisi motivaatiota hakiessani, meilläpäin on noin kuukauden vanhempi tyttö, joten uusi motivaatio liikkumiseen on löydettävä. On mukava nähdä että sohvan pohjalle ei tarvitse jäädä vain koska on pienen lapsen äiti 🙂

 3. Heippa ja tervetuloa lukijaksi!

  Ja huomasin kyllä ihan saman jutun, että kun aloitin treenin synnytyksen jälkeen (ja imetin) niin hiki valu ihan solkenaan! Ja kyllä se edelleenkin valuu enemmän mielestäni kuin mitä ennen lapsen saamista. Mutta sehän on hyvä vaan ja tietysti täytyy muistaa juoda (itselläni menee ainakin 3L päivässä).
  Tottakai liikunnan aloittaminen riippuu paljon kunnosta ja muutenkin omista voimavaroista mutta kyllä siitä saa myös energiaa! Tekee sitten vaan vaunulenkkejä, käy salilla tai mitä vaan. Eikä lapsi ole ainakaan omaa liikunnanintoani laannuttanut yhtään! 🙂

 4. Tuli vain mieleen tuosta deodorantin käytöstä… Jos haluat vähentää kemikaalien käyttöä eikä hikesi edes haise, niin kehottaisin kokeilemaan jotain deodoranttikivistä =) Esim. apteekissa myytiin jokin aika sitten Vivisanten deokiveä ja ekokaupoissahan niitä ainakin on. Ei kemikaaleja ja yksi kivi kestää kuukausitolkulla!

  • Tuo deodoranttikivi on itseasiassa mulle aika tuttu! Äitini on nimittäin käyttänyt sitä iät ja ajat ja joskus sitä siis kokeillut. Voisinpa ostaa itsellenikin sellaisen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta