Saisiko neidille olla yksi deadline?

Koulutöiden suhteen on lievästi sanottuna hektinen jakso meneillään ja dedistä pukkaa… Mun piti postata jo eilen, mutta koulutöiden ja päivällä sattuneen kattoepisodin jälkeen meni tiukille, että edes ehdin salille sen aukioloaikana.
Seminaariryhmätöiden tekeminen tökkii, kun ihmisiä ei kiinnosta (itseni mukaan lukien), jengi on sairaana ja matkoilla ja yhteisiä tapaamisia on lähes mahdoton sopia. Sen lisäksi yritän vääntää näitä hommia minulle vieraalla kielellä ja huumorintaju on tasaisin väliajoin koetuksella. Ei riitä, että tunnen itseni urpoksi, vaan tunnen myös itseni välillä taakaksi muille ryhmäläisille kielivammaisuuteni ansiosta. Juttua kyllä tulis…Kieli on vaan väärä!
Flunssakausikin on taas päällä ja ihmiset tuntuvat niiskuttelevan joka paikassa. Tämä huolettaa vähän itseänikin. Pientä kurkkukipujaksoa ja viimeviikkoista migreenikohtausta lukuunottamatta olen ollut terve kuin pukki koko dieetin ajan. Dieetillä vastustuskyky pakostikin hiukan huononee, vaikka itsekin käytän tällä hetkellä tuplamäärät C:tä Berocan ja useiden muiden lisäravinteiden lisäksi. Olen myös iät ja ajat ottanut D-vitamiinia 50mg joka päivä. Vitamiinithan eivät juurikaan vaikuta siellä kaapin perukoilla purkeissa, vaan niitä täytyy ihan aikuisten oikeasti ottaa. Joka päivä! Jos e-pillereitäkin napsii vain silloin tällöin, niin tuskin sitä haluttua hyötyä hirveästi on… Flunssan sijaan voi tosin saada 18-vuotta kestävän päänsäryn :D!
Se, että tulisin nyt kipeäksi olisi KATASTROFI! Nyt on niin kova draivi päällä ja talla pohjassa, että joku kiva pikku kuume saattaisi riittää tuhoamaan koko pojektin. Koska olen juuri ja juuri ”aikataulussa”, ei tässä ole varaa viettää sängyn pohjalla yhtään päivää! Jos siis olet vähänkin kipeä ja törmäät minuun jossakin, niin poistu mahdollisimman nopeasti paikalta!! Tai käskeä vastaavasti minua poistumaan mahdollisimman nopeasti! Käännä kuitenkin katseesi poispäin huutaessassi :)…
Toinen asia, joka muuten vaikuttaa vilustumiseen, on niinkin jännä juttu kuin pukeutuminen. Onneksi tarpeeni pukeutua juuri ja juuri navan peittäviin talvitakkeihin on poistunut sitten teinivuosien. Onhan siis tosi not cool pukeutua lapasiin ja kaulaliinaan piposta puhumattakaan. Tukka menee pilalle, just dingle about it!
Joskus luin Hanna-Maria Seppälän haastattelun, jossa hän nimenomaan korosti, kuinka tärkeänä hän pitää lämpimästi pukeutumista vilustumisen välttämiseksi, kun treenikaudella on kova harjoittelujakso meneillään. Itsellänikin välihousut ovat ihan must suunnilleen jo lokakuussa. Ja lämpösukat. Nukun yötkin lämpösukat jalassa. En voisi elää ilman lämpösukkia!
Tapahtui sitten ruokakaupassa…
En tiedä onko muilla samaa taipumusta, mutta itse kyyläilen aika usein kaupassa, mitä muut ihmiset ostavat. Teen isommat ruokaostokset Malmin ostarin Prismassa ja ne jotka ovat joskus vierailleet ko. paikassa, tietävät myös, että asikaskunta on…No tamperelainen sanos tähän, että värikästä porukkaa! Lähes jokaisen asiakkaan kärrystä löytyy yksi takuuvarma elintarvike, nimittäin kalja. Itselläkin lähtee joka kerta mukaan mäyräkoiria muutama. No ei nyt sentään. Yksi riittää.
 En silti saata olla joka kerta järkyttymättä, kun katson mitä etenkin nuoret naiset ja lapsiperheet ostavat kotiinsa. Moni lyökin mukulalleen sipsipussin kouraan heti kassoilta poispäästyä!
Vanha sanonta sanoo, että älä mene kauppaan nälkäisenä. Pitää muuten paikkansa! Viimeistään leipäosastolla kuuppani sekoaa täysin kaiken tuoreen leivän tuoksusta. Pidänkin aina mukana repussa tai käsveskassa protskupatukkaa, jostain voin tiukan paikan tullen ottaa haukun. Tämä auttaa etenkin siihen, jos joudun noutamaan uusimman bodauslehden suoraan karkkihyllyjen edestä. Ei tee niin kovasti mieli repiä välittömästi kaikki pusseja kannattimineen kärryyn…
Ostan kaupasta yleensä aina samat asiat, etenkin tietysti nyt dieetillä, mutta muutenkin. Ensimäinen homma on salaattitarvikkeet, koska syömme salaattia ihan joka päivä. Olen laiska kokkaamaan kasviksia muilla tavoin (huom. ei kermaa/voita käytössä!), enkä tykkää yhtään pakastewokkivihannesten mausta. Ne eivät maistu miltään ja ovat vain ällöttävän vetisiä. Vihanneksista pakasteena ostan ainoastaan herneet ja joskus parsakaalia.

Miksi sitten salaatti ei ala tökkimään? No, tykkään laittaa salaattiin paljon muutakin kuin sitä iänikuista kurkkua ja tomaattia. Lempparikasvikset salaatissa ovat mm. pinaatti, retiisi, herneet, rucola, porkkana ja muitten täytteiden osalta voi salaattiin laittaa melkeinpä mitä vaan. Olen koukussa Saarioisten kevyeen sinappisalaatinkastikkeeseen, mutta hyvin olen pärjännyt ilmankin. Sen lisäksi ostan kaupasta aina kauheat kasat raejuustoa, rahkaa, polar 10%, naudan 10% jauhelihaa, kanaa ja keittokinkkua. Ne ovat vakiot! Mukaan tarttuu usein myös esim. riistaa tai katkarapuja vaihtelun vuoksi. Hiilareissa suosin Risellan täysjyväriisiä, ei sitä pikaa vaan tavallista. Pikariisi on käsitelty parboil-menetelmällä, joka mielestäni ei maistu läheskään niin hyvälle kuin tavallinen täysjyväriisi. Myllyn paras Sportti täysjyväspagetti on myös suosikkini.

Näin dieetillä olen hiukan addiktoitunut joihinkin tiettyihin tuotteisiin. Juon mm. ehkä litran päivässä Twiningsin earl grey teetä hermesetaksella ja rasvattomalla maidolla. Lisäksi olen tykästynyt kovasti jälkiuunileipään ja mansikoista suosin vain ja ainoastaan pirkan kotimaisia mansikoita. Tai anopin, jos on saatavilla. Onneksi söin just. Muuten olisi tullut nälkä tätä kirjoittaessa!
Nyt painukaahan hommiinne siitä, niin minä alan vääntämään kouluhommia (eli löydän pian itseni youtubesta katsomasta jotain hauskoja koiravideoita…).

ps. BODY-lehden juttu löytyy täältä!

fityoutoo

6 vastausta artikkeliin “Saisiko neidille olla yksi deadline?”

  1. Underhållande blogg! Själv ska jag vara med i CBB herra. Ses skanske bakom scenen. Kör hårt och lycka till…Jian/ Stockholm

    • Jejeje Jian! Jättekul att jag hade min först kommentar på svenska!! Faktiskt ska vi träffa backstage och kämpa för varandra, men helst på finska, därför att min svenska är tyvärr ganska dåligt ännu :D… Niinkus voit lukea!

  2. Tällä hetkellä menossa didaktiikan kurssi eli opetusoppia, joka sinänsä on ihan mielenkiintoista…toinen kurssi on nimeltään ”hälsoteorier ohi hälsofrämjande verksamhet” joka käsittelee terveyttä käsitteenä ja terveyden merkitystä yhteiskunnassa. Siinä meillä on yks kohtuu iso projekti, jota tulee käsitellä nimen omaan eri terveyden teorioita huomioonottaen…Tänään sain kaikki finskan hommat tehtyä, tosin se ei onneksi ollu niin työläs kurssi ja kielikin oli hiukan helpompi mulle :)!

  3. Hei toi body-lehden juttu oli ihan älyttämän hyvä! Mut missä helvetin vaiheessa Alista on tullut tollainen traktori? 😛 Toi nuorisorikollis-vertaus taitaa olla justiinsa sopiva!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta