Samesame… But different!

Nyt ollaan päästy sitten ihan viimeistään ”paratiisitunnelmiin” eli tänne Gilin saarelle! Tultiin lauantaina joka taisikin olla siis eilen vai miten se meni….
Olen päivistä AIVAN pihalla ja kellokin unohtui kotiin. No, voitte uskoa että täällä ei paljon tuu kelloa kyllä tuijoteltuakaan!
Seminyakin jälkeen mentiin siis Jimbaranille. Löydettiin 4 tähden hotelli todella edullisesti netistä, joten saatiin vielä muutama päivä nauttia ylellisemmästä majoitukseta. Oltiin henkisesti valmistauduttutukin jo siihen, että täällä saarella meillä tulee olemaan hieman alkeellisemmat olot.
Gilin saarelle ei tule mm. makeaa vettä ollenkaan, vaan se kuljetetaan joka päivä Lombokilta tänne. Sen takia täällä ei millään kehtaa ottaa niitä puolen tunnin suihkusessioita, vaan periaatteessa vettä tuhlataan niin vähän kuin mahdollista! Muutenkin täällä saa maksaa aika pitkän pennin, jos mielii saada suomentasoista hygieniaa majoituksen suhteen. 

Ennen kun tultiin tänne, niin vuokrattiin vielä Jimbaranilla skootteri ja lähdettiin kiertelemään ihan pallo hukassa ympäri eteläkärkeä! Meillä ei tosiaan ollu juurikaan hajua minne mennään ja ajoittain tuntu kyllä siltä että aika syvällä ollaan… :D. Löydettiin sitten sellainen ranta kuin ”secret beach” jossa oli aivan henkeäsalpaavan hienot näkymät ja ehkä viisi turistia koko rannalla! 
Skootterin vuokraus oli muutenkin todella kätevää ja ainoastaan muutaman kerran jouduin sulkemaan silmät kuolemaa uhmaten (okei, ehkä hiukan liioittelen…) ja kerran mun piti kävellä jyrkkä rinne ylös, kun yamahassa ei riittäny oikein vääntö!
Illalla kun oltiin jo onneks päästy hotlalle ja oltiin illallisreissulla se rakkine sitten piiputtikin lopullisesti ja kiitän vain luojaani, että se tapahtui siinä meidän hotellin kulmalla eikä esimerkiksi jossain jumalan selän takana salaisella rannalla! Hauska neuvoa joku täkäläinen taksikuski oikeaan paikkaan, kun niiden englannilla ei pääse edes ekaluokan koetta läpi!

Vielä ennen lähtöä oltiin päivä Kutalla, joka oli sinänsä fiksua, että terrori-iskun vuosipäivänä, kun poliisi on saanut mahdollista vihiä uudesta iskusta, olisi ehkä järkevää välttää turistirysiä. Aluksi kun kuulin tuosta tilanteesta, niin päätin että mehän ei sitten tasan poistuta hotellilta mihinkään… No, kun olin kuunnellut vähän aikaa tätä meidän perheen järjen ääntä tajusin, että sen foliohatun vois riisua ihan oikeasti päästä pois. Täällä oli muuten perjantaina 100 000 poliisia ja ne ei totisesti olleet tekemässä mitään liikennevalvontaa…
Kutalla söin muuten elämäni parhaimman Lasagnen! Välillä alkaa toi nasi goreng tökkimään, niin kiva syödä muutakin! Sainpa sitten tosiaan aika mielettömän herkkua lasagnea! 🙂

Täällä saarella meininki on paljon leppoisampaa… täällä ei esim. ole sitä hiton pärinää ja pörinää olla paikassa, kun ei ole minkään valtak unnan liikennettä (paitsi nuo hevostaksit ja arvatkaa onko meikeläinen ollut jo pari kertaa ihan itkun partaalla niiden hevosraukkojen takia…). Mutta onneksi täällä on moskeija ja siellä äänentoisto on ihan festaritasoa! Ja vielä suurempi onni, että meidän huone on sen vieressä. En halua olla epäkunnioittava, mutta se epämääräinen ”veisuu” on pikkiriikkisen häiritsevää, kuten esim tänä aamuna klo.05!!! Onneksi otettiin tämä huone vain kahdeksi ekaksi yöksi ja huomenna vaihdetaan paikkaa. Hyvä niin, koska huone on kallis siihen verrattuna, että moskeija on tosiaan ihan naapurissa ja toisella puolella on ravintolan keittiö… Kilin kolin ja silleen!
Kirjoitan sitten paremman raportin reissusta kun olen kotiutunut,  tietenkin kuvien kera! Mitään kymmenosaista selostusta en viitsi tehdä, koska ketään tuskin niin paljon kiinnostaa, mutta ainakin kuvia saatte nähdä! 
Tänään oltiin koko päivä snorklaamassa ja nyt väsyttää. Valitettavasti yhtään valasta ei sattunu näkökenttään, paitsi ehkä veneemme muille snorklaajille. Hahhah :D. Olen varsin söpö ilmestys pinkeissä bikineissäni ja eturepussani! Myös täkäläiset muistavat mainita asiasta….
”Aal juu plekneeent??”  

fityoutoo

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta