Škoda Rapid Spaceback (ja nainen sen ratissa!)

IMG_0052

Kerroin jo aikaisemmassa postauksessa, että oli mielestäni melko hassu sattuma, että juuri MINUA pyydettiin koeajamaan Škodan uusi Rapid Spaceback*-malli! Olen kärsinyt pahasta autoilukammosta ja autoiluun on liittynyt mulla myös paniikkikohtauksen oireita joskus back in the days… Tilanne ei siis todellakaan ollut helppo! Tämä fobia juontaa juurensa vuoteen 2009, kun bussi ajoi Tampereella mun perään. Sen jälkeen autolla ajo tuntui kauan vastenmieliseltä, mutta koskaan en onneksi lopettanut täysin ajamista! 
Ajopelko ei siis mitenkään liity mulla auton hallinnan tai itse ajo-osaamisen puutteisiin, vaan ahdistusta herättää niinkin tyhmät asiat, kuin tuntemattomat reitit ja esim. liittymät! Onneksi olen vain sinnikkäästi jatkanut autoilua ja kyllähän se täällä Etelä-Suomessa eläessä helpottaa elämää, kun välillä etäisyydet on pitkät ja julkisilla kestäisi ihan tuhottoman pitkä aika päästä perille. Nykyään voin jo sanoa pitäväni jopa ajamisesta!
Tuli tämä Škodan koeajo siinäkin mielessä hyvään saumaan, että olemme vakavasti harkinneet kakkosauton hommaamista! Tämä Rapid Spaceback oli myös sitä kokoluokkaa, jota olimme miettineet.

IMG_0236

Itselläni oli jonkin verran Škodasta kokemusta, koska isälläni on Octavia ja olen sillä hurautellut menemään useammankin kerran! Minulla ei ollut oikein mitään tiettyä mielikuvaa tästä automerkistä, mutta nähtyäni ekan kerran Rapid Spacebackin auton esittelytilaisuudessa olin, että ”wau”!
Tuo Rapid Spaceback on mielestäni ihan yllättävän sporttisen ja menevän näköinen peli ja makee yksityiskohta eli lasikatto kiinnitti ihan ekana huomioni! Malli ei ole mikään pikkuinen kauppakassi, mutta pienehkö perheauto kuitenkin. Meillä on tällä hetkellä sellainen BMW:n ”valtamerialus” ja vaikka se toki tuolla tiellä on aika varman tuntuinen, niin silti omaan käyttööni sopisi paremmin joku vähän kätevämmän kokoinen menopeli! Lisäksi auton tulisi mieluiten olla kuten omistajansakkin, eli söpö ja tyylikäs :D. No no nyt taisin liioitella!

IMG_0226

Pakko muuten mainita, että ihan ekana istahdettuani autoon tarkistin mielestäni erään aivan välttämättömän asian olemassaolon; MUKITELINEEN! Mun mies pyörittelee joka kerta silmiään, kun mä narisen meidän oman auton telineettömyydestä! Mukitelineen lisäksi aivan välttämättömiä asioita tämän naisen autossa on automaattivaihteisto ja yllätys yllätys, parkkitutka! Täällä kirjottelee nimittäin nimimerkki ”Taskuparkkiin vain jos on pakko”…

IMG_0231

Lähdin heti auton saatuani sillä Tampereelle, joten pääsin heti testaamaan Rapid Spacebakin ajo-ominaisuuksia motarilla. Pitkään isolla ja raskaalla autolla ajettuani tuntuma oli toki motarilla hieman epävakaampi ja kova tuuli tuntui helpommin autossa. Tässä mallissa oli muuten vakionopeudensäädin, joka on toki tosi kätevä varsinkin pitempää matkaa ajaessa! Päästyäni Tampereen keskustaan auto kuitenkin osoitti, miten kiva Rapid Spaceback on varsinkin keskusta-ajossa; Kevyt ”pyöritellä” eli ratti oli kevyt naisen käsissä ja automaattiboxi tekee ajamisesta ihan naurettavan helppoa!!

IMG_0201

Olen huomannut ihmeellisen ongelman monessa autossa; En tiedä onko mulla jotenkin normaalia lyhyemmät jalat, mutta usein polkimet ovat makuuni ”liian syvällä” ja mua ärsyttää hilata se penkki kiinni rattiin! Onko joku muu kohdannut samaa ongelmaa?
Tässä Škodan Rapid Spacebackissa ajoasento oli justiinsa nappi ja varmaan tosi isokokoiselle tai pitkälle ihmiselle jopa hieman nafti! Näkyvyys oli itselläni joka paikkaan oikein hyvä, varsinkin kun on tottunut siihen, että omassa autossamme koirahäkki blokkaa lähes kokonaan näkyvyyden peräpeilistä…

IMG_0204

Tähän loppuun vielä omat, kevyesti naismaiset plussat ja miinukset koeajossa olleesta Škodan Rapid Spaceback -mallista:

+ Korin muotoilu ja ulkonäkö (punainen ei välttämättä lemppariväri tosin autossa)
+ Koko (ei liian pieni kauppakassi, mutta ei liian laiva!)
+ Pieni kulutus
+ Automaattivaihteisto (saa toki manuaalinakin). Itse rakastan automaattivaihteistoa! 
+ Hyvä ajoasento ja näkyvyys. Penkki tosi miellyttävä selälle.
+ Tilavat sisätilat
+ Lasinen katto (toi tilantuntua ja valoisuutta, mutta sen saa myös peitettyä)
+ Simppeli etupaneeli (en kaipaa 5000 nappulaa, en muista mikä virka niilla on….)
+ Parkkitutka takana
+ 3 mukitelinettä :D!!! 
+ Kätevä pussillinen pikkuroskis ovessa
+ Bluetoothilla toimiva handsfree
+ Mahdollisuus liittää puhelin tai MP3 soitin kiinni USB- tai AUX-piuhan kautta ja soittaa musaa
+ Takakontissa suksiluukku (ei tarvitse kaataa penkkejä!)
+ Takakontissa kauppakasseille koukut ja verkko 
+ Tuulilasissa parkkilippupidike. Hirrrrrrveen kiva!

– Ohjattavuus paikoin aika ”hätäinen” eli ratti pyörähteli aika kevyesti
– Motarilla ei kovin vakaan oloinen
– Parkkitutkaa ei etupuolella, tästä pakko antaa kyllä pitkä miinus 
– Etupaneeli ehkä vähän ”karvalakkimallin” näköinen
– Pyyhkijöissä ei tihkukytkintä
– Valon puuttuminen meikkipeilistä (terkut Hannelle, tää ON paha…)
– Etupaneelissa stereoiden volumenappi ja ilmastointinappi olivat suoraan alekkain ja aivan saman kokoiset. Arvatkaa monesti säädin musiikin volumea ilmastointinapista…

IMG_0198

Pakkoa sanoa, että kun tiistaina hyvästelin punaisen paholaiseni, niin pieni haikeus tuli! Kasvoimme tuon neljän päivän aikana yhteen, niinkuin nainen ja auto vain voi :D.
Tämä auto valkoisena, niin mä olen myyty! <3

IMG_0240

 *Postaus on toteutettu yhteistyössä Škodan kanssafityoutoo

5 vastausta artikkeliin “Škoda Rapid Spaceback (ja nainen sen ratissa!)”

  1. AIka hinoi tilaisuuksia tämmönen bloggaaminen avaa :).

    Halusuin kiittää taannoisesta valmennuksesta! Avasi mahtavasti silmiä ja nyt olen päässyt uudelle kymmenluvulle. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta