Suosikki salaattibuffat TOP3: Hyve & Pahe Joensuussa

 

salaattibuffa1Ajattelin paljastaa teille omat suosikkini salaattibuffettien saralta! En laita paikkoja paremmuusjärjestykseen sen paremmin – kerron teille vaan ne paikat, jossa salaatti maistuu mielestäni mielettömän hyvälle!  By the way, en saa näistä postauksista rahaa, joten kehu ei ole maksettu.
Salaatti on erinomainen  ja nykyään myös ns.trendikäs lounas, mutta se voi olla myös aikamoinen kaloripommi! Kellekkään ei tule varmaan yllätyksenä, että majoneesikastikkeella, krutongeilla ja parmesanilla verhottu salaatti ei ole enää kovin terveellinen. Haluan, että salaattini on kevyt, mutta tarpeeksi täyttävä lounas ja jotain sellaista, jota en kotona välttämättä osaisi/viitsisi valmistaa!  Jotain vastinetta siis rahalleni toivoisin saavani, eli skippaan suosiolla paikat, jossa lautaselleen voi valita vain jäävuorisalaatin, kurkkukuutiot, tomaattilohkot ja sen iänikuisen purkkiananaksen! Kuulostaa epäilyttävästi kebab-mestojen salaattipöydältä 😀 ! Ja kyllä, joku jopa kutsuu tuota ”buffetiksi”!

Salaattibuffetit ovat nykyään jo lähes saman hintaisia, kuin perus lounas, joten haluan jotain erikoisempaa tarjonnalta. Jotain, jonka eteen on oikeasti nähty vaivaa, eikä vain pilkottu palasiksi. Omat suosikkini ovat erilaiset marinoidut kasvikset, hieman erilaiset proteiinivalikoimat (eli ei vain se pelkkä purkkitonnari tai kananrinta) ja plussaa saa oman keittiön kastikkeet! Yleensä valitsen jonkun öljypohjaisen kastikkeen, kuten yrttiöljyn. Salaattiin sopii hyvin myös balsamico.

annos

IMG_3304-001

Ensimäisenä salaattibuffetsuosikeistani esittelen Joensuussa sijaitsevan Hyveen & Paheen (Kauppakatu 27, kävelykadulla). Paikassa on alakerrassa kahvila (jossa muuten aivan hillittömiä kakkuja, dieettaajat älkööt vaivautuko 😀 ) ja yläkerrassa salaatti- sekä wokkibuffa! Myös wokkiin voi valita omasta buffetpöydästä raaka-aineet. En ole koskaan paikan wokkia maistanut, mutta epäilemättä sekin on herkullista. Ensi kerralla se testiin!

IMG_3307-001 IMG_3305

IMG_3306Salaattibuffa sen sijaan… No siis täydellinen <3 ! Nämä kuvat eivät vielä täysin anna oikeutta, koska yläkerrassa oli vähän hankala saada kunnon kuvia valaistuksen takia. Keittiö saa muuten vapaat kädet lisukkeiden osalta ja aina kun olen vieraillut Hyveessä & Paheessa saldella, niin tarjolla on ollut erilaisia tahnoja ja maukkauta ”sörssöjä”! Suosikkini olivat uunissa paahdetut, aurajuustopäällysteiset tomaatit! Kekseliäisyydestä tulee paikalle iso iso plussa!

salaattibuffa2 annos2

Jos siis joskus vierailette Joensuussa (ja miksipä ette vierailisi 😀 ) niin eksykää IHMEESSÄ Hyveeseen & Paheeseen! Jos ei salaatille, niin ainakin kunnon kakulle – pahoittelen jo nyt sitä kuolausreaktiota, jonka seuraava kuva voi teissä aiheuttaa.

IMG_3308
Britakakku with a twist

Mitkä ovat teidän salaattibuffasuosikit? Suositelkaapa jotain oman kaupunkinne salaattipaikkaa!

fityoutoo

5 vastausta artikkeliin “Suosikki salaattibuffat TOP3: Hyve & Pahe Joensuussa”

  1. Oih, Hyve&Pahe! Joensuussa asuessa tuli muutama kerta käytyä 😉 sieltä kun löyty herkkupuolelta ihania lämpimiä leipiä ja heidän itsetekemiä suklaita ja aika monta kertaa tuli käytyä yläkerranpuolella salaatilla , tai napattua wok-annos mukaan! Ihan huippupaikka, jakso istuskella pitempäänkin! 🙂

  2. Hyve&Pahe on kyllä Joensuussa salaattien ja wokkien kunkku! Wokki on tosi hyvää (kun saa itse valita wokattavat kasvikset ja mieleisen kastikkeen) ja annos on minusta melko iso. Myös Surakan Baarista saa nykyisin laadukkaan salaattibuffetin. Muutama erilainen vaihtoehto kypsennettyjä salaatteja ja tuoreita vaihtoehtoja saa ainakin minut palaamaan sinne aina uudestaan… Sitten kolmas klassikko on Heinosen Leipomo, josta saa myös kerätä varsin kohtuuhintaisen salaattilautasen. Taso on enempi sellaista ”pilkottu ja avattu purkki”, mutta hinta on edullinen ja tosi monista eri vaihtoehdoista saa kerättyä mieleisen annoksen.

    Tässäpä mun Top 3, jään innolla seuraamaan, että mitkä muut ovat sun listalla!

  3. Hyveestä&Paheesta on sanottava kaiken edellä mainitun lisäksi älyttömän ystävällinen henkilökunta, varsinkin tuolla yhdessä kuvassa näkyvä nuori mies on aina niin hyväntuulinen ja osaa kyllä hommansa. Ei löydy Keski-Suomesta tuon paikan veroista kahvilaa. 🙂

  4. Kampissa sellainen kuin Omnam. Jossain siinä annantaloa vastapäätä. Tosi herkullinen, vaikka ehkä vähän suppea salaattibuffa. Suosittelen:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 1
Tykkää jutusta