Taatusti erilaista arkiruokaa: Suolaiset perunavohvelit (G)!

Ajattelin jakaa teille yhden mun uusista lempiresepteistä! Nimittäin halusin keksiä lapseni synttäreille jotain suolaista tarjottavaa, joka jotenkin poikkeaisi niistä perinteisistä suolaisista piirakoista ja voileipäkakusta. Yksi vaatimus oli myös gluteenittomuus, koska vieraidemme joukossa oli yksi keliakiaa sairastava ja yksi yliherkkä. Eksyin sattumalta Kinuskikissan sivuille, josta usein juhlien lähestyessä haen inspiraatiota resepteihin ja silmiini osui suolaisten perunavohveleiden ohje (ohje myös postauksen lopussa)!

Milloin olette viimeksi käyttäneet vohvelirautaa??

Vohvelirauta löytyy varmaan useimmista kotitalouksista, mutta sen käyttöaste ei yleensä ole kovin suuri. Mutta kuka oikeasti ei tykkää vohveleista?? Sinänsä raudan käyttö on iisibiisi, koska sen pesuun tai kokoamiseen ei mene käytännössä yhtään aikaa. Itse pyyhkäisen vohveliraudan kuumat osat talouspaperilla ennen ja jälkeen käyttöä ja that’s it!

Nämä vohvelit ovat mukavan ruokaisia ja me tehtiin synttäreillä niihin kolmea eri ”täytettä”; Savulohitahnaa, meetvurstitahnaa ja guacamolea! Juhlissa yhden henkilön piti toimia käytännössä koko ajan vohvelinpaistajana, mutta onneksi meillä oli vain lähipiiri kutsuttuna ja vuorottelimme paistopisteellä. Vohvelit ovat ehdottomasti parhaimmillaan juuri raudasta vedettynä, eli en itse pinoaisi niitä päällekkäin odottamaan…

Toissapäivänä olin taas vailla ruokainspiraatiota ja kaappeja kolutessa silmiini osui perunamuusijauhe…. Ja koska meillä sattui olemaan vielä sattumalta ranskankermaa jääkaapissa, niin laitoit vohvelit tulille! Meillä oli vielä sopivasti edelliseltä päivältä jäänyt tortillan täytteitä, eli paistettua jauhelihaa, salsaa sekä vihanneksia. Täytteet menivät oikein kivasti vohvelin kanssa ja sivelin vielä sen päälle levitettävää koskenlaskijaa.

-ton -ton ja -ton….

Tuo perunamuusijauhe on gluteenitonta sekä maidotonta, joten pienellä tuningilla vohveleista saa myös erikoisruokavalioon sopivat! Maidon voi korvata kauramaidolla ja jauhot gluteenittomalla jauhoilla (esim Provenan gluteeniton kaurajauho). Taikinaa voi tuunata hyvin yrteillä, esimerkiksi basilika sopisi siihen varmaan vallan mainiosti! Itse sain myös jälkikäteen idean murustaa joukkoon fetajuustoa ja ihan pieneksi silputtua punasipulia!

Vinkki: Kannattaa jättää taikina aika paksuksi, eikä kannata kaataa taikinaa liikaa raudalle!

Suolaista pannukakkua meillä onkin tehty jo aiemmin. Kiinnostaisiko teitä siitä postaus?

Suolaiset perunavohvelit (n.8kpl)

  • 3 munaa
  • 7 dl kevytmaitoa / kauramaitoa
  • 100 g ranskankermaa / kaurakermaa
  • 1 ps (125 g) perunamuusijauhetta
  • 1 ½ dl jauhoja (spelttijauhot sopii hyvin, jos gluteenittomuus ei ole välttämättömyys)

 

fityoutoo

3 vastausta artikkeliin “Taatusti erilaista arkiruokaa: Suolaiset perunavohvelit (G)!”

  1. no minä en vohveleita syö viimeksi lapsena. harvoin juhlissa mitään kunnon suolaista, en ymmärrä miksi aina vaan makeaa? suolaista jos on se on joko (kamala)voileipäkakku tai yksi peruspiirakka. eipä ole koskaan suolaisia vohveleita maistettu, lettuja ja pannaria kyllä. pizzapannari ja pannukakkurulla(pannukakkutaikina kääretortun tapaan kääritty)ovat myös hyviä nopeita suolaisia jos ei jaksa paistaa. mitkä omat suosikkitäytteet? upposiko lapsille?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 9
Tykkää jutusta