Täytetyt kananrintafileet – delicious and juicy!

Nyt on pakko jakaa teidän kanssa todella onnistunut ja HELPPO arkiruokaresepti!

Mä olenkin varmaan joskus kertonut, että rakastan kokkaamista (tai siis me molemmat, sekä mieheni että mä). Mun mielestä hyvällä ruoalla on kaksi ehdotonta vaatimusta; 1. Siinä on tarpeeksi makua eli se ei maistu pliisulle ja 2.Se ei ole kuivaa! Eli suolalla ja pippurilla maustettu, liian kuivaksi kypsennetty kanan rintafile on varmaan se pahin vaihtoehto :D. Opettelen itsekin vasta eri mausteiden ja etenkin yrttien yhdistelemistä, koska vältän kermaa ja voita noin niinkun arkiruoassa.
Vaikka meidän ei pitäisi elää syödäksemme, niin ainakin itse haluan syödä maukasta ruokaa. 

Eilen sitten innostuin täyttelemään broilerin rintafileitä, eli tähän ei sovellu mitkään minuuttipihvit vaan ne paksummat versiot. En edelleenkään onnistu leikkamaan filettä nätiksi ”taskuksi”, mutta se on kuitenkin tarkoitus.
Raastoin juhlien ylijäämäparmesania ja sekoitin raasteeseen 5 hienonnettua aurinkokuivattua tomaattia(öljyssä) sekä 5 hienonnettua kuivattua aprikoosia. Täytin taskut reilulla kädellä ja väänsin vielä suola-ja pippurimyllystä täytettyjen fileiden päälle muutaman kierroksen. 180c uuni ja n.30min! Varo kypsentämästä kanaa liikaa, testaa välillä onko file läpikypsä. Kanaahan ei saa jättää raa’aksi, mutta kuivana sitä ei syö erkkikään!

kanat

Tuli muuten ihan todella hyviä ja parmesan piti broilerin sopivan mehukkaana! Aprikoosin makeus ja tomaattien suolaisuus tasoittuu ihanasti  uunissa ja ruoka on kuitenkin vielä suht terveellinen, koska en enää erikseen lisännyt öljyä päälle. No joo, dieettikyttääjät eivät voi päästää tätä toki läpi seulastaan…
Kylkeen riittää pelkkä salaatti tai tänään kokeilin Myllyn Paras porkkanaohrattoa, joka oli ihan kivan makuinen, mutta ei taida oikein sopia mun vatsalle..

annos

fityoutoo

5 vastausta artikkeliin “Täytetyt kananrintafileet – delicious and juicy!”

  1. Huh, ensikertaa ihan liian pitkään aikaan ehdin lukea muiden höpinöitä. Kuinka ollakaan, tänään on kauppareissun paikka ja taidanpa tietää mitä ainakin ostan ja valmistan lähipäivinä. Kiitos vain reseptistä.

    • Ollos hyvä! Näitä tarvii itsekin taas väsätä joku päivä… Voisi kokeilla välillä vaihtaa vaikka juustoksi fetaa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta