Teippaa mut baby!

Kinesioteippishopista otettiin muhun yhteyttä ja kysyttiin olisinko kiinnostunut kokeilemaan kinesioteippausta heidän tuotteillaan. Koska meillä molemmilla hurrin kanssa on ollut enemmän ja vähemmän olkapäiden kanssa ongelmia tartuin tarjoukseen. Omassa olkapäässäni on kipuilua lähinnä vain silloin tällöin treenin yhteydessä, mutta hurrin vasen olkapää on vanhan vamman takia välillä huono ja välillä tosi huono. Siksi päätin ottaa hänet koekaniiniksi. Kinesioteippishop* lähetti minulle paketin, jossa on valmiiksi leikattu teippi olkapäähän. Mukana oli lyhyehköt ”asennusohjeet” kuvien kera. 
Sanon jo heti alkuun, että en todellakaan ole mikään teippausasiantuntija ja ainoa ns. koulutus jonka olen teippaukseen saanut on amk:ssa viime talvella n.4 tunnin setti. Nykyään teippauksesta löytyy jo kirjallisuutta ja ”heviteippaaja” toki käy siihen tarkoitetun kurssin!
Kinesioteipin voi toki laitattaa myös ammattilaiselta, mutta jos aihetta hieman opiskelee voi teipin tilata netistä itse ja laittaa paikalleen. Toki ammattilainen laittaa teipin varmasti kerralla oikein, mutta toisaalta itse teippaamalla ei varmasti tee mitään hallaa itselleen ja teippi on aika edullista. Valmiiksi leikattu kinesioteippi on myös itse helpompi laittaa paikalleen, kun ei tarvitse alkaa väkertää saksien kanssa. Itsensä teippaaminen toki vaatii myös, että tietää ”mitä teippaa” eli tietää millaisesta vammasta kärsii ja näkisin että esim oman selän teippaaminen voi olla vähän haastellista :D. Siksi polvi tai nilkka on varmaan hieman helpompi! Esim. fyssari voi myös näyttää sulle oikean teippaustekniikan ja voit hänen neuvoillaan jatkaa teippaamista itse.

IMG_6538

Moni luulee, että kinesioteippaus on jotenkin uusi juttu. No toki kirkkaasti teipattuna kulkeminen onkin voinut olla jossain määri muodikasta, mutta kinesioteippi on kehitetty jo 1970-luvulla. Teippaustekniikoita on erilaisia ja normaaliin urheiluteippaukseen kinesioteippaus eroaa niin, että teipattavan alueen luonnollista liikerataa ei rajoiteta. Kinesioteippi vaikuttaa sidekudokseen ja ihon kipureseptoreihin(mikäli olen oikein asian ymmärtänyt, opetus oli nimittäin ruotsiksi :D) mutta sillä voi myös kevyesti tukea niveliä. Kinesioteippi venyy vain pituussuunnassa. 
Tein facebookissa pikaisen kyselyn kinosioteippauskokemuksista ja aika moni kommentoikin saaneensa hyviä tuloksia! Vaikka olin siinä luulossa, että kinesioteipin liimalle ei voisi olla allerginen olin ilmeisesti väärässä – heti pari ihmistä ilmoittautuivat jotka olivat allergisoituneet kinosioteipin liimalle. Tämä kannattaa siis pitää mielessä.

Hurrin olkapää on tosiaan ollut ikuinen murheenkryyni. Kiertäjäkalvosin on kerran revennyt ja se on parsittu kasaan ja kutistettu sähköllä nyrkkeilyn aktiivivuosina. Olkapää ei ole kuitenkaan entisensä ja siinä on kipuilua, enemmän ja vähemmän. Sen lisäksi olkapää on yliliikkuva. Koenhenkilö ei ole aikaisemmin kokeillut kinesioteippausta ja suhtautui siihen aika skeptisesti :).
Laitoimme siis hurrin olkapäähän valmikiiksi leikatun ns. Y-teippauksen. Y:n molemmat sakarat liimattiin käden ollessa eri asennoissa, jolloin saadaan teipille ihoa nostava vaikutus.
Koska kipua esiintyy olkapäässä etenkin öisin jäämme seuraamaan oliko teippauksesta oikeasti hyötyä, vai jäikö vaikutus vaan urheilullista ulkonäköä lisääväksi!
Jään odottelemaan ensimäistä murskaavaa tuomiota mun teippaustekniikasta :D.
kollaasi

fityoutoo

Yksi vastaus artikkeliin “Teippaa mut baby!”

  1. mulla teipattiin toinen kyynärvarsi pari vuotta sitten kun se vähän ylirasittui tankotanssista 🙂 pelkäsin allergiaa, koska oon yleensä tosi herkkä,mutta mitään ei ilmaantunut ja ekat teipit oli käpälässä varmaan kolme viikkoa putkeen. sitten laitettiin uudet pariksi viikoksi. lymfaterapiaan yhdistettynä ainakin mulla toimi ja vaikka en ihan niin hirmu paljon levännyt, kun tangolle oli niin kova hinku… 😀 meillä oli koulussa urheiluteippausta oikein hurjat pari tuntia, josta ei käytännössä jäänyt mitään käteen. kinesioteippaus olisi kyllä mielenkiintoista ja hyödyllistä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta