Terranova-skaban voittajat!

Heissulivei! 

Sorge etten ole ehtinyt aiemmin palata tähän aiheeseen… Nyt olisi siis aika julistaa voittajat Terranova-kisassa! Pyysin teitä lukijoita perustelemaan kommenttiboxiin miksi juuri teidän mielestä lisäravinteille on oma paikkansa ruokavaliossa.
Kuten itse kerroinkin jo tuossa aiemmassa postauksessa, niin mielestäni ne ovat nimenomaan hyvä lisä, mutta eivät tietenkään pelasta ravintoarvoiltaan köyhää ja epäsäännöllistä ruokavaliota. En missään nimessä väitä, että lisäravinteet ovat joku oikotie onneen (niinkuin joku lukija epäili) vaan kysymys on isosta kokonaisuudesta; Siihen liittyy ruokavalion lisäksi olennaisesti myös lepo, stressin sieto/käsittely sekä yksi hieman unohdettu osa-alue, eli kehonhuolto. Nykyään voi olla myös vaikeaa löytää niitä tuotteita, jotka oikeasti toimivat eivätkä ole vain lovi kukkarossa. Kuten varmasti tiedätte, niin lisäravinnebisnes on iso ja nykyään on olemassa ties mitä hainhampaanrustouutteita ja kärpäsenkakkajauheita :D. Ota niistä nyt sitten selvä, että mikä sopisi itselle ja mikä ei…

IMG_0312

Itse käytän jonkun verran ihan perus vitamiineja (Solgar-merkkisiä) sekä joitakin ns.superfoodeja, kuten MSM, camucamu, viherjauheita, spirulinaa ja muutamia muita satunnaisemmin. Kilpailussa oli palkintona viisi tuotepakettia, johon kuuluu Terranova-sarjasta kaksi kokeilemaani ja hyväksi toteamaani tuotetta; Life Drink, joka on aivan loistava lisä smoothieisiin sekä toisena tuotteena Living Multinutrient Complex-kapselit, jotka sopivat hyvin vihrejauheita nimenomaan jauheen muodossa vierastaville! MIelestäni viherjauheet ovat aivan loistava keksintö; Miettikää miten helppo on saada iso annos lehtivihreää vain yhdestä ruokalusikallisesta viherjauhetta? Ja jos maku ällöttää niin kapselit ovat silloin tosi helppoja. Suosittelen lämpimästä viherjauheita ihan jokaiselle, oli ruokavalio jo valmiiksi kasvisvoittoinen tai ei! Ei ole pitkäkään aika, kun eräs asiakkaani oli hieman vahingossa alkanut käyttämään päivittäin ”shotin” viherjauhetta ja kertoi että hän koki sen selvästi vaikuttavan aamulla energiatasoihin!

IMG_0313

Ensimmäisenä Johannan kommentti, jolla hän voitti itselleen tuotepaketin
”Mulla käytössä ympäri vuoden spirulina ja chlorella, vehnänoras, opti Msm, monivitamiini, d-vitamiini ja omega3:set. Nii ja magnesium. Lisäks päivittäin jotain ”ekstraa” kuten macaa, lucumaa, marjajauheita smoothieiden seassa. Syön muutenkin perusterveellisesti, ja varmaan keskivertoa enempi hevi ja marja osastoo. Millään dieetillä en kyllä oo ollu koskaan. Ja tää on just se miksi monet ei voi käsittää miksi syön noita jauheita ja vitamiineja kun syön muutenki niin terveellisesti, että varmaan saan kaikki tarvittavat ravintoaineet ja vitskut ruuasta. Juu, niin saisin varmasti jos lajeina olis jotain lempeämpää kuin maraton ja nyt tänä kesänä kokeilen thriathlonin pikamatkaa. Mutta nyt noin puoltoistavuotta käyttäny säännöllisti, siis ihan joka ikinen päivä ton alussa mainitsemani setin. Ja mä en oo ollu kipeenä kertaakaan siis en yhtään päivää!!! Siis puoleentoista vuoteen!!! Ja tää on niin siistiä koska aiemmin sairastelin pikku flunssia koko ajan. Eikä mulla ole ollu minkäänlaisia rasitusvammoja myöskään. Eli siis nyt ei tulis enää mieleenkään kokeilla ja jättää noita pois ja kattoo palaako nuo kivat pikku köhät ja flunssat. Oikeestaan oon nyt vasta huomannu kuinka siistiä on treenata kun on oikeesti ollu terveenä niin pitkään, eikä koko ajan olla joko toipumassa tai siinä rajoilla onko joku uus flunssa iskemässä päälle. Että niille epäilijöille jotka muuten on ihan perhepiirissä sanon vaan että kokeilkaa ihmeessä näitä mun ylimääräisiä ja turhia lisäravinteita ja jos se olo menee huonommaks nii silloin kannattaa ehottomasti lopettaa käyttö:) äh eli siis lyhyesti kiteytettynä käytän lisäravinteita koska rakastan treenata ja nimenomaan rakastan treenata terveenä:)”

 Seuraava voittaja on Alexandra kommentillaan
”Superfoodien (chia, mulberry, goji.. Joita en varsinaisesti miellä lisäravinteiksi) lisäksi käytän säännöllisesti magnesiumia lihasjumeja vähentääkseni ja sinkkiä satunnaisesti. Uskon itse kivenkovaa siihe, että paras terveyden edistäjä on monipuolinen ruokavalio ja että se on myös paras tapa saada tarvittavat vitamiinit, jne.
Ideaalitilanteessa koostuisi päiväni kolme pääateriaa ja kaksi välipalaa itse kerätyistä marjoista, ekologisista maitotuotteista, lähituotetusta lihasta, jne, jne.. Eikä ruoka sisältäisi lainkaan lisäaineita, tms.
MUTTA, kun sitä aikaa ei vain ole kaikkeen!
Tiedän, että (melkein) kaikkea ehtii mitä haluaa & se onkin se pointti. Kun haluaa jaksaa tehdä myös muuta kuin kytätä ruokaa & kokkailla! Haluaa lenkkeillä, punttailla, ratsastaa, joogailla, pysyä terveenä, tehdä töitä (nojaa, mutta on kuitenkin pakko), rakastaa, sosialisoida & elää!
Jotta tähän kaikkeen olisi virtaa ja aikaa laadukkaiden lisäravinteiden ja -vitamiinien lisäboostista ei todellakaan ole haittaa :)

Kolmas voittaja on Merja ja hänelle tsemppihalaus vaikean jakson jälkeen <3
”Minulla on tällä hetkellä, kovin stressaavan ja henkisesti kuluttavan ajanjakson jälkeen, kroppa ollut ihan totaalisesti sekaisin. Toki hoidan itseäni ja kilpirauhastani ihan lääkärin valvonnassa ja lääkkeillä, mutta lisäravinteet ovat iso osa toipumista ja ihan lääkärin määräys on että kroppaa täytyy tukea lisäravinteilla.
Eli aina ruisleipä ja potut ei riitä, vaan elimistö kaipaa lisätukea ulkoapäin vahvistaakseen itseään ja jaksamista.”

Neljäs Terranovan tuotepaketti on Lauran! Kommentti oli pitkä ja hyvä, mutta julkaisen tässä vain osan siitä 🙂
”Paljon liikkuvana lastentarhanopettajana koen ehdottoman tärkeäksi tukea terveyttäni lisäravinteiden ja ravitsevan ruoan voimin. Monet hämmästelevät summia, mitä käytän pienestä palkastani kunnon ruokaan ja ravinteisiin, mutta samaan aikaan olen AINOA henkilökunnasta, joka ei ole ollut koko kevään aikana kertaakaan flunssassa tai päivääkään sairaslomalla? Ja aikamoisessa tautipesässä kuitenkin viikkoni vietän :D Monet myös valittavat olevansa ihan rättipoikkityöpäivän jälkeen, mutta itsellä riittää hyvin virtaa liikkua ja ”elää” vielä töiden jälkeenkin. Omegat, d-vitamiinit ja macaa vetelen aamuisin ja uskonkin tällä superkombollani olevan erittäin myönteinen vaikutusta terveyteeni. Pahimpina influenssakausina vetelin myös reippaasti C-vitamiinia ja eipä tuotakaan pöpöä itselleni tullut. (koputtelen täällä puuta, etten huomenna herää siili kurkussa :’D)”

Viimeisimpänä muttei missään nimessä vähäisimpänä on……NInnu, jonka kommentista tässä vain osa!
”Vieläkö on aikaa osallistua. :) Itselläni on käytössä suuri määrä vitamiineja ja uskon, että mikäli en söisi näitä vitamiineja ne olisi korvattu samalla jättimäärällä lääkkeitä. Itselläni on kilpirauhasen ongelmia, joka sitten itsessään aiheuttaa erinäisiä vaivoja. Tämä kevät on ollut henkisesti ja fyysisesti melko rankka, mutta silti olen pystynyt hoitamaan uuden työni, en usko että olisin päässyt edes sängystä ylös ilman että olisin itse ollut hiukan kiinnostunut omasta hyvinvoinnistani ja selvittänyt asioita. Itselläni on käytössä mm. c-, b-, d-vitamiinit, magnesium, kalaöljy, herukansydäntyrniöljy jne. Vatsan hyvinvointiin käytän boulardii ja havital valmistetta, nämä valmisteet tosiaankin auttavat herkkävatsaisia. Uskon vitamiinien tehoon, koska olen sen todella itse nähnyt. En halua, että joudun tulevaisuudessa turvautumaan jokaisessa asiassa synteettisiin lääkkeisiin. ”

IMG_0306

Onnea voittajille! Laitan kaikille henk.koht sähköpostia loppuviikosta!

fityoutoo

Yksi vastaus artikkeliin “Terranova-skaban voittajat!”

  1. JEEE JEEE!! IHAN HUIPPUA! Tämä kyllä pelasti muuten varsin paskan päivän. Kiitos! On muuten Terranovan tuotteet ihan uusia tuttavuuksia, mutta suurella innolla otan nämä käyttöön:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta