Testissä: SISÄSURFFAUS!

Oletko hurjapää? Pidätkö vauhdikkaista lajeista ja vedestä? Harrastatko lumilautailua, skeittausta tai surffausta? Tai tykkäätkö muuten vain kokeilla uusia lajeja?
Mikäli vastasit edes yhteen näistä kysymyksistä ”kyllä”, niin sun kannattaa ehdottomasti kokeilla SISÄSURFFAUSTA!

Halusin yllättää hurrin meidän 4v-vuosipäivän kunniaksi ja tehdä yhdessä jotain uutta, erilaista. Ajattelin, että joku ravintolaillallinen/leffa olisi liian ennalta-arvattavaa ja tavallista. Molemmat olemme liikunnalisia ja tykkäämme vauhdikkaista lajeista, joten jotain sellaista….Mutta mitä? Jotain mikä olisi myös kohtuullisen ajomatkan päässä, eikä reissu veisi koko päivää lapsen takia. 

sirius_ulkoa

Sitten satuin vahingossa näkemään televisiosta pätkän sisäsurffauksesta Dieettiklubi-ohjelmassa, jossa muuten itsekkin vilahdan yhdessä jaksossa! Ajattelin välittömästi, että tuota on pakko kokeilla, niin hauskalta puuhalta se näytti!
Otin siis yhteyttä Sirius Sport Resorttiin*, joka on Pyhtäällä sijaitseva elämysurheilukeskus. Siellä voi siis kokeilla ja harrastaa sisäsurffausta sekä tunnelilentämistä! Sirius Sport oli mulle ihan uusi tuttavuus, joka ei ole siinä mielessä ihme, että paikka on avattu vasta viime vuoden heinäkuussa. Jopa auton navigaattori oli vähän sekaisin, koska ajoimme sen mukaan keskellä peltoa, vaikka olimmekin E18-motarilla :D. Ajomatka oli kuitenkin vain noin tunti Helsingistä. 

Kun pääsimme paikan päälle, niin aivan ensimmäiseksi tapasin Santin, joka vastaa Sirius Sportin surffipuolesta*. Hän kertoi vähän paikan toiminnasta ja sisäsurffauksesta ja lupasi minulle kaksi asiaa;
”The first thing is, that you are going to fall. And the second is, that you are going to leave this place with a smile on you face!”
Kuinka oikeassa hän olikaan…. 🙂
Ensin meidän piti katsoa intro-video, missä kerrottiin hieman turvallisuusjuttuja. Oikeastaan pääviesti oli, että koita kaatua selällesi ja suojaa käsillä pääsi (helpommin sanottu kuin tehty muuten). Sen jälkeen puimme uikkareiden päälle märkäpuvut ja siinäpä ne alkuvalmistelut olivat.

IMG_8511

Tuntimme ohjauksesta vastasi Tomi, joka oli todella ammattimainen ja mukavan rento! Meitä oli siis neljä, eli minä hurri, hurrin veli sekä hänen tyttöystävänsä. Ihan parasta koko tunnissa oli se, että pääsimme HETI tekemään, eikä meidän tarvinnut kuunnella kymmeniä minuutteja ohjeistuksia… itse olin tässä vaiheessa jo aika malttamaton :)! Ensin kokeilimme bodyboardeja, jonka päällä laskettiin joko mahallaan tai polvillaan. Iisibiisi! Myös ilman lautaa laskemista sai kokeilla!

sisäsurffaus_katri

sisäsurffaus_calle

sisäsurffaus_ilmanlautaa

Sitten päästiinkin kokeilemaan flowboardinngiä, eli laudan päällä seisotaan aivan kuten lainelaudalla – lauta tosin on ehkä skeittilaudan kokoinen. Allas itsessään ei ole siis yhtään syvä, vaan vettä lasketaan kovalla paineella ylämäkeen. Altaan pohja on kuin trampoliini, joka helpottaa tietysti kaatuessa. Vaikka touhu näyttää hurjalta ja kaaduin ainakin 30 kertaa, niin silti se ei sattunut. Surffauksessa sai edetä oman uskalluksen mukaan, eli jos haluaa, niin voi laskea vaikka koko tunnin bodyboardilla. Myös flowboardin kanssa Tomi auttoi aluksi, eli ensin mentiin reunasta ja sitten sai pitää narusta kiinni tasapainon pitämiseksi. 

sisäsurffaus_olivia

sisäsurffaus_naru

sisäsurffaus_naru2

Tunti oli tosi hyvä aika ensimmäiseksi kerraksi, koska keskittyminen on kokoajan 110%. Sen takia tunnin jälkeen onkin aika poikki, koska ainakin allekirjoittanut antoi kaikkensa laudalla :D. Seisaaltaan surffaus oli selkeästi paljon haastavampaa ja vaikka ohjaajat saivat sen näyttämään todella helpolta. Olen aiemmin laskenut lumilaudalla, mutta en tiedä oliko siitä niin hirveästi apua. 

sisäsurffaus_jes

Kaikki kuitenkin kannustimme toisiamme ja hurrasinmme yhdessä onnistuneista suorituksista ja Tomi tsemppasi meitä koko tunnin ajan!
Tunnin jälkeen käväisin nopeasti myös ravintolan puolella, johon voi jäädä syömään surffauksen jälkeen. Kahvilan henkilökunta oli myös tosi ystävällistä ja kehuivat, että kaikki suolaiset ja makeat kahvileivät on tehty paikan omassa konditoriassa, joka on erikoista, kun tuntuu että nykyään kaikki leivät ja pullat on muoveissa. Iso plussa siis siitä! Ensi kerralla varataan siis aikaa myös syömiseen!
Jos teillä on mahdollisuus kokeilla joskus sisäsurffausta Siriuksessa, niin voin luvata että hauskaa tulee olemaan!!! Surffaus on myös kiva ohjelmanumero esim synttäreille tai polttareille, jos tietää ettei juhlan keskipiste pelkää menoa ja meininkiä!

fityoutoo

4 vastausta artikkeliin “Testissä: SISÄSURFFAUS!”

  1. Hei, Kiitos tästä! Monesti ole ohi ajanut ja miettinyt mitä tuolla mahtaa olla tarjolla. Pitänyt monesti googlettaakin, mutta aina on päässyt unohtumaan. Ehkä joskus tänne uskaltatuu myös menemään 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta