Toinen ihminen

Juoksumatolla on helppo syventyä omiin ajatuksiin. Niinkuin tänäänkin. Jostain mulle tuli mieleen tämä otsikko ja sitten aloin miettimään mitä haluaisin kirjoittaa. Halusin kirjoittaa jostain muista kuin itsestäni ja välillä jotain muita kun näitä iänikuisiä ”hei hyvää kuuluu” jaaritteluita. Toisille ihmisille on aina tarvetta ja niille on ollut viime päivinä tarvetta entistä enemmän. Tämä postaus on siis omistettu toisille ihmisille.

Toinen ihminen numero 1(tai no nykyään 2). 
Olen ollut maanantaista asti yksin ilman hurria, koska se (tai ”hän”) on Levillä työreissulla. Jotenkin sitä lapsen saannin jälkeen on jotenkin takertuvampi tai muuten vaan riippuvaisempi toisesta tai ainakin ikävä on ollut ihan karsea. Normaalisti olemme kaksi aika itsenäistä ihmistä ja olen tottunut olemaan erossa ilman, että koko ajan on pakko soitella tarkistussoittoja toiselle. 
Nyt mulla on kuitenkin vähän orpo olo. Silti en ikinä ole ymmärtänyt niitä ”tuulipukupariskuntia” jotka hengittääkin samaan tahtiin ja ripustautuu toisiinsa kuin jotkut simpanssit. Itse en halua ripustautua keneenkään vaan olla ”minä” enkä aina vain ”me”. Vähän sama asia, kuin jotkut naiset lapsen saatuaan: ”Meillä on löysä kakka”. ”Meillä on tänään puolivuotis neuvola.” Ai, mitä sun omalle elämälle tapahtui?
No, oli miten tahansa niin kotiin vois tulla jo.
Rakkaudesta tuli mieleen, että satuin katsomaan ekan jakson uudesta Sinkkulaiva-sarjasta laadukkaan(?) kotimaisen viihteen ystävänä. Siinä ekassa jaksossa oli joku Tottijärveläinen mies, joka etsi elämänsä naista ja fanitti hunkseja. Tuntui jotenkin vähän epäreilulta, että niin mukavan oloinen ihan perus suomalainen jöröjukka ei ollut vielä  löytänyt elämänsä naista, varsinkin kun tuolla on noita pölöpäitä liikenteessä pilvin pimein. Rehelliselle ja raittiille perusmiehelle on kyllä aina käyttöä! Oikeesti likat, kirjoittakaa sille miehelle! Sitäpaitsi sitä kiinnosti bodaaminen… Mä haluan että se löytää rakkauden!

Palataanpa postauksen aiheeseen. En ole suinkaan ollut kaksin Benin kanssa, vaan siskoni lapsineen on ollut täällä minua auttamassa. Kaikki on vaan aika paljon helpompaa, kun on extra pari käsiä ja olen päässyt käymään maanantaina ja tänään salillakin! Minulla on onneksi elämässä paljon ihania ihmisiä, joilta saan apua, eikä sitä apua voi pitää itsestäänselvyytenä. Olipa kyse sitten kuunteluavusta tai tapetointiavusta niin aina löytyy. Se on ihan mielettömän ihanaa!
Olen myös törmännyt ihmisiin, jotka aina odottavat muilta jos jonkinlaisia palveluksia ja venymistä. Sitten kun itse tarvii jotakin niin ne on just silloin kolmen viikon päästä kauheessa nuhassa tai jotain muuta yhtä todennäköistä. Ei tää elämä nyt ole mikään ”nallekarkki nallekarkista”, mutta ei aina vaan voi pelkästään pyytää.
Joskus saa kyllä pyytämättäkin; Tänään yksi salin vakkariäijä tuli tarjoamaan tytärtänsä lastenhoitoavuksi. Mä arvostan tollasta pyyteetöntä ystävällisyyttä ihmisissä! 

No meillä mitään draamaa koskaan oo.


On yksi kuitenkin ylitse muiden, nimittäin se on toi mun Ben. Miten voi yhtäkkiä toinen ihminen olla elämän tärkein asia ja muuttaa omaa ajatusmaailmaa niin järisyttävän paljon? Ennen oli suunnilleen oma napa ja mitenkähän mä nyt ehdin syödä sen mun oman rahkan ja omat ananakset tasan kello sillon ja sillon. Nyt onkin joku toinen täysin riippuvainen susta ja voin sanoa, että sitä ei kyllä tajua ennen kun kokeilee. Tänään kun katsoin pieniä potilaita ja siinä oli puolivuotias lapsi vakavasti sairas, niin kyllä se viilsi kuulkaa niin helvetin syvältä ettei sitä voi sanoin kuvailla. Tai kun Iholla-jaksossa se Claudia oli niin huolissaan siitä pojasta, että itkeä vollotti kun ei saanut puhelimella kiinni. 
Mä en varmaan päästä tota lasta kotoo mihinkään ja jos päästänkin niin kypärä päässä ja mä laitan sille jonkun tutkapannan :D. Soittelen koko ajan tarkistussoittoja ja heti jos se ei oo tullu ysiin mennessä kotibileistä niin soitan hätäkeskukseen ja haukun ne päivystäjät pystyyn kun ne ei hälytä poliisia, ambulanssia, vapepaa ja rajavartiolaitosta haravoimaan puolta Suomea. Olenhan ainoastaan huolissaa normaali lapsesta huolehtiva äiti. Tai kevyesti friikki kautta ylihuolehtivainen äiti.

No anyway, pointti tässä kaikessa oli varmaan se, että onneksi emme ole yksin. Onneksi on toisia ihmisiä.

fityoutoo

Yksi vastaus artikkeliin “Toinen ihminen”

  1. Nauti ja nuuskuttele niin paljon kuin ehdit. Vauvat kasvavat liian nopeaan. Ennen kuin huomaatkaan, ne pitää ilmoittaa jo kouluun, niillä on omat kaverit, harrastukset ja menonsa. Vaikka vauvavuosi onkin omalla tavallaan raskas se on myös antoisaa ja ihanaa, korvaamatonta aikaa. Hieman kateellinen sinulle 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta