”Vaimoni näyttää paremmalta”

Moikkeliskoikkelis! Ehkä yksi historian ärsyttävimmistä tervehdyksistä :D… Menee samaan kastiin ”jaxuhalin” kanssa…

Mulla on ollut ihmeen kiireinen alkuviikko vaikka oon ollu vaan kotiäippänä tai siis pitänyt lasta sylissä ja hakannut etusormella sähköpostia,.. No oli mulla eilen sentään jumppa yritysasiakkaalla. Mulla meni pasmat totaalisesti sekaisin, koska eka ihminen johon törmäsin oli Radio Suomipopin Juha Perälä! 
Sit tänään oli pakkosiivouksen paikka, koska meillä oli NOSH-organicsin lastenvaatekutsut. Jos joku olis kaksi vuotta sitten väittänyt, että mä järjestän lastenvaatekutsut, niin olisin nauranut räkäsesti! Mä en ole mikään kovin kummoinen kutsuihminen, enkä ole koskaan käynyt missään partylite- tai turpperwarekutsuilla (onks niitä nykyään edes enää???). Tiesittekö muuten, että naisille on omia seksivälinekutsuja? Kiva ”surinapiiri” :D…

No, oli mulla oikeesti taas yks aihe josta mä halusin kirjottaa. Nimittäin jos tykkäätte facebookissa esim. Fitfarmista, niin ette ole voineet välttyä näiltä paljon puhutuilta ”ennen ja jälkeen-kuvilta”. Eli siis ennen kuva, jossa henkilö on yleensä ylipainoinen, väsyneen näköinen ja valkoinen. Sitten jälkeen kuva, missä henkilö on huomattavasti paremmassa kunnossa, hymyilee ja on ruskettunut (jaa minäkö?? En kai…), Mä kuulun facessa myös BodyrockTV yhteisöön, joka myös säännöllisesti postailee noita onnistumistarinoita. Mä olen viime aikoina kiinnittänyt huomiota niiden kuvien kommentointiin, enkä oikein tiedä miten niihin pitäs suhtautua… Välillä siellä on kunnon sota pystyssä!

before and after

Kuka tahansa, joka itsensä (itseni lailla, heh heh) väenvängällä työntää ihmisten tietoisuuteen, voi olla lähes varma että kaikki ei tykkää, eikä kommentit ole välttämättä sitä mitä toivoisi. Joku voi sanoa tosi rumastikkin ja loukata tahallaan. Sillä, että tuollaisen kuvan julkaisee, tai oikeastaan minkä tahansa kuvan itsestään, niin rumasti sanottuna kerjää muilta huomiota, vaikka toki toivoisi sen olevan vain kannustavaa. Onhan jo pelkästään facebookkikin jo sellainen paikka, jossa haluat näkyä ja saada muut huomioimaan sinut kuvilla, päivityksillä yms.

before_after

Ihan suora kiusaaminen tai haukkuminen on toki ala-arvoista toimintaa, mutta kuten sanottu, niin kaikkea voi tulla. Varsinkin tuolla jenkkisivustolla jengillä ei ole välillä mitään häpyä kommenteissa. Mennään tosi pahasti jo henkilökohtaisuuksiin. Tyyliin jos joku on laihtunut 30kg niin sanotaan, että ”naamaa se ei valitettavasti korjannut”.
Välillä kuitenkin tuntuu, että jos kommentti ei ole positiivinen, niin se heti poistetaan – vaikka se olisi muuten ihan asiallinen eikä sillä ole tarkoitus loukata. On minullekkin sanottu omasta ennen/jälkeen kuvastani, että en näytä kisakunnossa enää hyvälle. En mä siitä mitenkään ottanut itseeni, koska en voi olettaa, että miellytän / juttuni miellyttää / naamani miellyttää kaikkia. Olen vähän ikävä ihminen, mutta mielestäni on vähän liian ankaraa, jos ainoastaan ”mahtavaa, upeeta, olet mieletön” kommentit sallitaan. Vaikka kuinka sanoisit ”rakentavassa hengessä”, niin silti sut deletoidaan.

white_to_black

Tämä tuli mulle mieleen, kun tuolla ulkomaalaisella nettisaitilla oli kuva, jossa jo valmiiksi ihan normaalikokoinen mimmi oli puolessa vuodessa onnistunut näännyttämään itsensä aikamoiseksi luuviuluksi (anteeksi tämäkin loukkaava kommentti). Hän oli alan termein toki ”ripped”, mutta eipä tytöstä paljon lihaksiakaan jäänyt jäljelle. Jos siis ajattelemme, että tavoiteltu ”ihannekunto” on tiukka mutta lihaksikas (siis enemmistön, ei toki kaikkien). Sitten kun jotkut kommentoivat, ett liian laiha, ”gone too far” jne. niin näiden päälle hyökättiin. Mä en oikein tiedä onko sekään ihan oikein, ettei saa sanoa, että tyttö näytti ennen kauniimmalta kun ei ollut niin laiha. Jonkun mielestä myös hieman tukevampi nainen voi olla esim. kauniimpi, eikä kaikki tykkää varsinkaan fitnesskunnosta naisella. 
Mutta mitäs olette mieltä, eli jos laittaa itsestään jonkun kuvan ”näytille”, niin onko oikein jos loukkaantuu kommenteista? Ja onko typerää kommentoida, että entinen parempi jos ajattelee niin? Joku saattaa muuten muistaa tuon legendaarisen otsikossa esiintyvän kommentin :D…

PS. Jos joku tietää hyvää, mukavaa ja suht edullista kirjanpitäjää mistä tahansa päin Suomea, niin antaapa kuulua, mieluitenkin sähköpostiin [email protected]

fityoutoo

9 vastausta artikkeliin “”Vaimoni näyttää paremmalta””

 1. Rehellisesti sanottuna en ymmärrä näitä negatiivisia viboja levittäviä ihmisiä. Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, niin kannattaa olla ihan hiljaa.

 2. Tavallaan komppaan edellistä, en ymmärrä ihmisiä, jotka saavat kicksejä siitä, että aiheuttavat tietentahtoen toiselle pahaa mieltä. Kaikkien kanssa ei tarvitse olla samaa mieltä, mutta joku roti.
  Mutta sinun kanssasi on samaa mieltä siitä, että ihmiset ovat aika huonoja ottamaan vastaan edes rakentavasti tai positiivisessa valossa esitettyä kritiikkiä. Toki katsotaan miten mun tilanne muuttuu, kun kroppaprojektin edessä tulee varmasti postattua enemmän kuvia omasta kropasta. 😉 Olenko sitten itse herneet nenässä.
  Harmillisen moni ei edellään – edes näin ”fitness”buumissa – ymmärrä, että kisakunto ei ole normaali tila ja siten kyllähän moni äärimmilleen viety asia herättää tunteita, puolesta ja vastaan. Eli musta on turha suuttua jos ”entinen on parempi tai oma vaimo on parempi”, hyvä näin kommentoijan kannalta, mutta miksi sitä edes tarvitsee sitten sanoa…? 🙂

  • Niin, koska makuasioista ei voi kiistellä, niin ehkä sen oman mielipiteen tuominen esille tossa tilanteessa on vähän kökköä… Vaikka ei oliskaan mikään ”negaaja” niin helposti ainakin antaa itsestään sellaisen kuvan.
   Mutta en mä usko, että kukaan mitään sullekkaan blogiin kommentoi mitään ikävää. Ois kiva, jos ihmiset olis vähän rohkeempiakin, mutta toki se on kiva et tulee vaan posia :).

 3. Pakko sanoo, et mä pidän juuri tämmöisiä ”lelukutsuja”… 😉 ja käy muuten kauppa astetta paremmi ku tuppereis 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta