Viljaton Valinta Tampereella – voita lahjakortti!

Jatketaan hieman edellisen postauksen aihealueella, nimittäin gluteenittomalla ruokavaliolla! Kiitos hirveästi kommenteista, niitä tuli paljon ja nyt on kaikkiin vastattu – huippua, että olette niin aktiivisia! Teillä oli todella hyviä mielipiteitä koskien ruokavalion rajoittamista ja olen ehdottomasti sitä mieltä, että jos gluteeniton/maidoton/sokeriton tai mikä muu tahansa ruokavalio auttaa terveysongelmiin, eikä se tuota mahdotonta stressiä mielelle tai keholle, niin go for it! Joitakin ongelmia voi hillitä jopa paremmin oikenlaisella ruokavaliolla, kuin vain lääkkeitä nappailemalla. Ja kuten moni teistä mainitsikin, vaakakupissa painaa enemmän kropan vointi kuin se, jääkö paitsi jostain sokerimunkista.

kauppahalli

Mutta palataanpa gluteenittomaan ruokavalioon, koska itsekkin sitä koitan tämän ihon takia noudattaa, tosin ilman repsahduksia en ole täysin onnistunut. Kaverini kuitenkin vinkkasi minulle, että Tampereelle on avattu täysin gluteeniton leipomo ja kahvila Kauppahalliin (tai siis avattiin jo 10.4 ollakseni tarkka)! Olin menossa muutenkin Tampereelle kampaajalle Primeen, kun mun oma kampaaja oli reissussa, joten mulla oli hyvä tilaisuus piipahtaa Kauppahalliin Viljattomaan Valintaan! Halusin nähdä, mitä kaikkea heillä on myynnissä ja mikä tärkeintä, maistaa! En siis saanut tästä postauksesta rahaa, vaan kiitokseksi sain maistella tuotteita 😀 ! Mun mielestä on tärkeää, että tällainen yrittäjä ja yritys saa näkyvyyttä!

tuotteet

piiraka tattaripasta tattari

Viljattoman Valinnan omistaja Sami kertoi, että liikkeen perustaminen oli monen sattuman summa; Hänen äidillään on oman liikkeensä vastapäätä kahvila ja Sami on myös työskennellyt Kauppahallissa aikaisemmin Nygrenillä, joten ympäristö oli valmiiksi tuttu. Tampereella on paljon leipomoita jo ennestään, mutta Sami halusi tuoda markkinoille jotain erilaista ja sen takia koko Viljattoman Valinnan kantava idea on tarjota pelkästään gluteenittomia tuotteita! Myös tuotteiden menekin perusteella kysyntää gluteenittomille tuotteille on ja parin viikon jälkeen myymälällä olikin jo vakkariasiakkaita! Tietysti myös puskaradio toimii ja sillä tavalla mä itsekkin sain tietää Viljattomasta Valinnasta – kiitos siis Viiville vinkistä! Mä itse pyrin kokeilemaan tasaisin väliajoin esim. erilaisia kahviloita tai ravintoloita suositusten perusteella.

sami

Kysyin Samilta kuinka paljon gluteenittomuus ns.trendiruokavaliona näkyy ja hän kertoi, että heillä on aika paljon asiakkaina myös ei-keliaakikkoja. Mä ennustan, että gluteenittomuus on seuraava karppaus, vai mitä mieltä olette? Toki asiakkaissa on myös niitä, joille gluteeni ja viljat eivät ollenkaan sovi ja jotkut tulevat hakemaan leipää esim. Hämeenlinnasta asti (täällä muuten Ainon hyvä postaus keliakiasta)! Sami kertoikin, että hän neuvoo aina etukäteen soittamaan ja varaamaan vaikka muutamankin karjalanpiirakan, koska jotkut tuotteet menevät lähes heti kuin kuumille kiville.
Kaikki tuotteet ovat luontaisesti gluteenittomia eli niitä ei siis leivota gluteenittomista jauhoista, eikä samoissa tiloissa edes käsitellä gluteenia 100% varmuuden saamiseksi . Käytettävät jauhot ovat esimerkiksi riisistä tai tattarista. Heille tulee tuotteita myös Porin Leipomosta, joka ei käytä ollenkaan sakeuttamis- eikä nostatusaineita. Gluteenittomissa tuotteissa on usein paljon lisäaineita, koska taikinan koostumuksesta on vaikea saada hyvää ilman gluteenia. Näin ollen se on jouduttu korvaamaan muilla, ties millä sanahirviöillä 😀 !
Toisaalta, jos gluteenitonta leipää nauttii vain silloin tällöin, niin ehkä lisäaineet eivät siinä tapauksessa ole ongelma. Ja kuten Sami kertoikin, niin osa asiakkaista ei välitä lisäaineista, vaan he haluavat vain ”normaalin” makuista leipää. Osa taas haluaa täysin lisäaineetonta ja sokeritonta leipää, eli luonnollisuus on tärkeää.

tomaattibasilikaleipä

toscakakku

Leivän lisäksi valikoimassa oli kaikenlaista muutakin ja kuola alkoi valumaan välittömästi kun loin katseeni vitriiniin; Lihapiirakoita on keskiviikkoisin, pitsaa perjantaisin ja sen lisäksi on sämpylöitä, piirakoita, pullaa, munkkeja ym. Ei siis todellakaan kannata huijata itseänsä luulemaan, että nämä gluteenittomat vaihtoehdot ovat jotenkin kalorittomia! Sokeria siinä korvapuustissa on kuitenkin ihan entiseen malliin…
Enpä muuten muista milloin olisin viimeksi syönyt lihistä, mutta niin fitness en ilmeisesti vieläkään ole, etteikö se olisi maistunut ketsupin kanssa ihan taivaaaaaallisen hyvälle! Pian Viljattomasta Valinnasta voi saada myös paikan päällä tehtyjä hamppareita! Kaikki hampparin täytteet tulevat muuten myös Kauppahallista (joka on muuten aivan ihana miljöö muutenkin, suosittelen käymään jos menette turistina Manseen)!

lihis

Olen huomannut, että ainakin itselläni gluteenittomaan ruokavalioon siirtyminen on vähentänyt merkittävästi herkuttelua (joskaan se nyt ei tätäkään ennen ollut valtava ongelma). Meidän taloudessa on myös leivänkulutus pudonnut ihan minimiin, koska itse syön lähinnä tattarinäkkäriä ja hurri ei leipää ollenkaan. Ihan mahtavaa kuitenkin, että esim. keliaakikoille on muutakin vaihtoehtoja kuin leipoa itse tai ostaa pakasteita, koska kyllä se leipäpala vaikka salaatin tai keiton kanssa sopii täydellisesti! Mun suosikki noista leivistä olikin ”rieväleipä” jossa oli jyviä ja siemeniä sekä tomaattibasilikaleipä – herkkua myös se!
Suurimman osan tuotteista leipoo Lempääläläinen Kotileipomo Ilona.leivät_2 leivät

Jos olet liikkumassa Tampereen suunnalla, niin nyt olis mahdollisuus voittaa Viljattomaan Valintaan 20€:n lahjakortti! Kommentoi vastausboxiin, mikä on oma suhteesi gluteenittomiin tuotteisiin eli onko taustalla esim keliakia, vilja-allergia tai ihan vain kokeilunhalu? Muista myös jättää sähköpostiosoite! Korttia ei tietenkään tarvitse käyttää kerralla, enkä suosittele vetämään viittä leipää ihan yhtä kyytiä 😀 ! Jos olette käyneet jo Viljattomassa Valinnassa niin jättäkää ihmeessä mielipiteitänne tuotteista!
Vastausaikaa on sunnuntaihin 14.9 asti!

fityoutoo

44 vastausta artikkeliin “Viljaton Valinta Tampereella – voita lahjakortti!”

 1. Moi!
  Suhteeni on se, että yritän tässä vähennellä gluteeiiniviljojja, koska päänahkani voi huonosti ja yksi mahdollinen syy kuulemma saattaisi olla siinä että syö vehnätuotteita. Joten olen yrittänyt nyt kiinnittää syömisiini huomiota. Olen tamperelainen, mutta viljattomaan valintaan en ole vielä ehtinyt vaikka ystävä sitä FB:ssä suosittelikin.
  Vaikka en lahjakorttia voittaisikaan, täytyy ehkä perjantaina (kun on vapaapävä) käydä vähän tyttöjen kans herkuttelemassa tuolla. Nam nam!

  T: Virpi

 2. Itselläni todettiin ärtyneen paksusuolen oireyhtymä alkuvuodesta, ja kovana leivän käyttäjänä on ruokapuoli mennyt melko uusiksi! Mahtavaa kuulla leipomosta, itse tampereella asustaen täytyykin päästä pian käymään! 🙂

 3. Perhepiirissäni kärsitään gluteeniyliherkkydestä, eli keliakiaa ei ole löytynyt, mutta viljat eivät sovi. Nykyään juhlissa sun muissa kokoontumisissa on meillä aina joko kokonaan gluteeniton valikoima tai ainakin vaihtoehto. Itsellänikin on joidenkin viljojen kanssa ongelmallinen suhde. 😀 Eräs sisaruksistani asuu Tampereella ja sinne olisi tarkoitus mennä syksyn mittaan piipahtamaan, joten lahjakortti olisi erittäin hyödyllinen tuliainen. 🙂

 4. Oloni on paljon reippaampi ja pirteämpi, kun olen jättänyt leivän ja muun viljan täysin pois. Mukava kuulla. että Tampereelta löytyy tällainen paikka, täytyykin käydä itsekin tarkistamassa!

 5. Meillä suvussa kiusaa keliakia ja koska itselläni on jo kilpirauhasen vajaatoiminta rasitteena niin pyrin välttämään gluteenia. On hienoa kuinka valikoimaa on tänä päivänä niin paljon… Kiitos hyvästä jutusta ja vinkistä, ihanaa myös kuvien runsaus!

 6. Itse oon ollut gluteenittomalla ruokavaliolla nyt reilun kuukauden. En ihan hirveän tiukka ole tämän kokeiluni kanssa – kerran olen syönyt pizzaa, kerran kananugetteja ja pari karjalanpiirakkaakin on mennyt. Olen kuitenkin huomannut eron ihoni kunnossa. Mulla on siis aika hankala akne ja odotan pääsyä ihotautilääkärille ja Roaccutan-kuurin uusintaa, mutta vehnättömyys/gluteenittomuus on kyllä jeesinyt ihoon selvästi jo tässä ajassa.

  Lisäksi oon huomanut ettei mun vatsani olekaan niin pömppö kuin luulin 😉

  [email protected]

 7. Mulla ei oo tedettu mitään keliakiaa yms, mutta huomaan että vatsa toimii paremmin kun en gluteeniä käytä, joten pyrin sitä välttämään 🙂

 8. Olen poistanut gluteenin omasta ruokavaliostani viimeisen parin vuoden aikana. Välillä tulee joku pieni repsahdus mutta heti tulee mahasta muistutus, että ei se vaan sovi mulle. Viljattoman Valinnan ohi oon muutaman kerran kävellyt, mutta ostoksilla en ole vielä käynyt. Seuraavalla kauppahallireissulla pitää poiketa.

 9. Olen lapsesta saakka elänyt täysin gluteenittomasti keliakian vuoksi. Viljattomassa valinnassa en vielä ole ehtinyt käymään, joten lahjakortti olisi loistava juttu!

  On mahtavaa kun nykyään löytyy valtavasti gluteenittomia vaihtoehtoja, vielä kymmenen vuotta sitten joka paikassa oli tarjolla vain se kuiva riisikakku…

 10. Ooohh, mitä herkkuja! Tuonne on kyllä ehdottomasti päästävä seuraavalla Tampereen vierailulla. Ja mielellään sen lahjakortin kera eli osallistun arvontaan ja keliakia on tosiaan syynä mun gluteenivauhkoamiselleni! 😀

 11. Viljaton on suunnitelmissa kokeilun kannalta. On tullut omituisia iho-oireita joten olisi mielenkiintoista katsoa tapahtuuko mitään.

 12. Onpa kivannäköinen kahvila! Haluaisin itsekin kokeilla gluteenitonta ruokavaliota juurikin ihon kunnon kannalta.

 13. Itse syön kyllä viljatuotteita, mutta yritän pääsääntöisesti käyttää täysjyvätuotteita. Äidillä on todettu keliakia ja sitä kautta tiedän aiheesta jonkin verran. Jos voittaisin lahjakortin, ostaisin äidille jotain kivaa 🙂

 14. Vuosia vatsani kipuili, testien mukaan en kuitenkaan ollut keliaakikko tai maidolle allerginen joten jatkoin normaalilla ruokavaliolla. Myöhemmin päätin itse kuitenkin kokeilla gluteenitonta ruokavaliota ja kuinka ollakkaan, vatsavaivat hävisivät. Kokeilua hetken jatkettuani vatsavaivat alkoivat vaivata uudestaan ja ihmettelin, missä vika tällä kertaa oli. Jätin maitotuotteet pois ja taas olo helpotti. Minulla on siis yliherkkyys näitä ruoka-aineita kohtaan joten olen suosiosta päättänyt niistä luopua eikä se tunnu minusta työläältä yhtään enkä koe jääväni mistään paitsi. Ainoastaan maitotuotteiden pois jättäminen aiheutti aluksi enemmän päänvaivaa, mutta nyt sekin korvaaminen menee ihan luonnostaan. Gluteenittomista tuotteista lemppareitani on kaura ja bataatti, joista saa niin suolaisia kuin makeitakin herkkuja taiottua. Tuo Viljaton Valinta täytyy kyllä ehdottomasti testata ens kerralla kun on Tampereen suunnalla! 🙂

 15. Minulle todettiin keliakia 19-vuotiaana ja se oli kyllä aluksi melkoinen shokki, mutta kannustavien läheisteni tuella elämä lopullisen uuden ruokavalion kanssa lähti sujumaan erinomaisen hyvin. Keliakian myötä leipomis- ja ruuanlaittotaitoni kohentuivat hurjasti ja kunnon ruisleipää lukuunottamatta eteeni ei ole tullut vielä mitään, mitä en pystyisi tekemään itse. Koen, että mielenkiintoni ravinnerikkaaseen, terveelliseen ja maukkaaseen ruokaan on myös lisääntynyt keliakian myötä paljon. Uskon, että keliakia on tuonut elämääni paljon hyviä asioita.

  Kävin Viljaton valinta-kahvilassa nyt kesällä ensimmäistä kertaa ja ihastuin paikkaan välittömästi. Olin niin otettu siitä, että löytyi kahvila, missä oli niin paljon gluteenittomia vaihtoehtoja, siis kokonainen kahvila täynnä gluteenittomuutta! Samaisesta kahvilasta sain myös elämäni ensimmäisen kunnon gluteenittoman sokerimunkin nams! Suosittelen Viljaton valinta-kahvilaa kaikille, sinne haluan ehdottomasti itsekin mennä vielä uudestaan.

 16. Hei, nythän Helsingissä on myös ihkauusi gluteeniton ravintola eli Gluto Kampin kauppakeskuksessa. Itse poikkesin siellä puhtaasta mielenkiinnosta gluteenitonta ruokaa kohtaan ja ihan erinomaista sapuskaa oli. Valikoima ei ole ihan noin kattava kuin Tampereen Viljattomassa Valinassa, mutta täytettyjä sämpylöitä, pastaa ja ravioleja myivät (plus salaatteja). Itse ainakin tykkäsin kovasti täytetyistä ravioleista, eikä eroa normipastaan kyllä erottanut. Ja keliaakikko työkaveri kuulosti varsin ilahtuneelta, kun vinkkasin paikasta hänelle.

 17. Äidilläni on keliakia ja olen sitä läheltä päässyt näkemään. Turhauttavinta oli kun diagnoosin saaminen oli niin vaikeaa. Koko perheelle oli suuri helpotus kun keliakia tuli tietoon. Hetkihän siinä meni opetellessa, että mitä se äiti nyt voi syödä. Nykyään kun asun jo omillani niin on tietysti aina itsestään selvää, että äidille leivotaan erikseen, mutta ikinä ei jätetä leipomatta, vaikka se kuinka kertoisi ettei tarvitse mitään 🙂 Musta tuntuu aivan kauheen pahalle, kun mennään esim. sukulaisten juhliin (jotka siis tietävät diagnoosista) niin eivät ole vaivautuneet mitään tarjottavaa tekemään/ostamaan. Eihän kaikki voi sille itse mitään, sopiiko viljat vai ei 🙁

 18. Itselläni olen huomannut kokemuksen kautta, että perusvijat turvottavat ja tekevät olon tukalaksi – lisäksi oma lääkärini suositteli kilpparin vajaatoiminta-dg:n myötä viljojen poisjättämistä 🙂

  Ihanan näköisiä tuotteita, tuonne pitää päästä :3

 19. Moikka
  Itse olen jättänyt gluteenin viime keväänä pois. Halusin tietää vaikuttaisiko se pahoihin ihottumiin ja atooppiseen ihoon. Ei niin vakava kokeilu osoittautuikin kuukauden päästä toimivaksi. Entinen pahasti hilseilevä ja kutiava iho ja ihottumaläikät parani merkittävästi. JEs. Siitä lähtien oon välttänyt gluteenia, mutta ehdoton en sen kanssa ole. Välillä huomaan jos leipä on maistunut useampana päivänä niin iho siihen heti reagoi :/

 20. Oma syy gluteenittomien tuotteiden käyttöön on vatsavaivat. Keliakiaa ei testeissä löydetty, mutta selvä syy-seuraussuhde kyllä vilijojen syönnin ja mahakipujen yhteydessä! Pitääkin käväistä kaupassa ens Tampereen kotivisiitillä!:)

 21. Olen siirtynyt gluteenittomaan ruokavalioon lähes huomaamatta…Sain vuosi sitten ruokaohjelman, jossa leivät sun muut jäi pois, vain aamupuuro sisälsi enää gluteiinia Ja loppusilauksen, eli kaurapuuron vaihto gluteenittomaan tapahtui noin 2 viikkoa sitten. Tämä vatsan turvotuksen tähden…Ja samoin maitotuotteet jääneet…Voin paremmin 🙂

 22. Vitsit mikä leipomo! kiitti vinkistä 🙂 mulla on kyynärpäissä vuodesta toiseen, välillä parempana ja välillä pahempana ihottumaa ja lääkäri suositteli kokeilemaan gluteenitonta.. vielä en kuitenkaan ole saanut aikaseksi 😀 pitääkin lähtee joku kaunis päivä käymään kauppahallissa..

 23. Syön arkena mahdollisimman viljattomasti, sillä se tuntuu vatsalleni parhaimmalta ratkaisulta. En kuitenkaan kieltäydy juhlissa, tai muissa poikkeustilanteissa, kuten työtilaisuuksissa viljatuotteista, sillä en ole keliaakikko, joten voin tehdä poikkeuksia 🙂 Tasapaino ja monipuolisuus ovat ruokavalioni avainsanoja! Tuonne kahvilaan olisi kyllä ihanaa päästä yhdessä Tampereelle opintojen perässä muuttaneen pikkusiskoni kanssa (jolla on ärtyneen suolen oireyhtymä ja siksi viljaton ruokavalio). Kiitos vinkistä!

 24. Empäs ookaan moisesta kahvilasta kuullut, vaikka Tampereella tuleekin paljon aikaa vietettyä. Pitää siis suunnata seuraavalla Mansen reissulla kauppahalliin, näytti meinaan sen verran hyviltä kaikki 😀
  Itse oon ollut toukokuusta asti gluteenittomalla. Alkuun vaan kokeilemalla auttaako turvotukseen ja sen jälkeen olen vaan jatkanut, koska olo on ollut todella hyvä.

 25. Omalla kohdallani gluteiini ei ole useampaan vuoteen kuulunut ruokavalioon. Atooppisen, helposti tulehtuvan ihoni ja siitä seuraavan yleisen voinnin huononemisen takia gluteiinia ja myös hydrolisoidunvehnän (jota siis on osassa gluteiinittomistakin tuotteista, esim. jauhoseokset) olen poistanut ruokavaliosta. Vaihtoehtoja jonkin verran kyllä löytyy, mutta itse tulee tehtyä useimmiten, koska kaupan soveltuvat tuotteet eivät useinkaan kovin kummallisia ole ja mielummin melkeinpä jättää nekin syömättä, ihan maun takia.
  Kaikissa tilanteissa ei tietenkään sopivaa vaihtoehtoa ole tarjolla, mutta onneksi oma lähipiiri on ymmärtänyt ja innostunut kokeilemaan uusia tuotteita ja reseptejä.
  Olen innokas leipuri ja ajan kanssa, kokeilemalla on löytynyt muutamia ”vakio” reseptejä, jotka kyllä maistuvat ns. normaaleillekkin hyvin 🙂 Gluteiinittomuutta hankalampaa on kuitenkin hydrolisoidunvehnän välttäminen, sillä sitä ei kaikissa tuotteissa välttämättä selvästi mainita eikä kyseisen ainesosan olemassa olosta moni edes tiedä.
  Pastoista parhaat vaihtoehdot olen löytänyt tähän mennessä Ruohonjuuresta, myös riisipasta tekee kauppansa.
  Totuttelua ja vaihtoehtojen etsimistä aluksi vaati ruokavalion toteuttaminen, mutta nykyisin menee aikalailla jo rutiinina sekin. Hyvänvoinnin ja sen ettei minun tavitse käyttää kortisonia asetan niin tärkeiksi tavoitteiksi, että gluteiini ja erityisesti aikaisemmin mainitsemani vehnä saavat jatkossain pysyä poissa, koska erittäin hyvin pärjään ilmankin niitä. 🙂

 26. Mulla on ärtyneen suolen oireyhtymä ja olen kokenut, että gluteenittoman ja laktoosittoman ruokavalion noudattaminen auttaa oireisiin, toki tulee välttää mm. Papuja, sipulia yms. Maitoa käytän ainoastaan kahviin. Toki satunnaisesti syön herkkuja, jotka on sisältää vehnää. Jos näitä herkkuja syö monena päivänä niin sen huomaa sitten turvotuksena ja tukalana olona. Jos syön vain yhtenä päivänä viljaisen herkun niin huomaan sen positiivisen vaikutuksen aineenvaihduntaan 😀 yleensä kyllä herkuttelen raakaherkuilla, koska sokeri on se koukuttaja ja siitä pyrin eroon, herkuton syyskuu siis menossa 🙂

 27. Haluaisin kokeilla, mikä vaikutus leipien vaihtamisella gluteenittomaksi olisi. En siis ole ikinä vielä syönyt gluteenittomia tuotteita, joten olen utelias.

 28. Ruokavaliossani suosin pääsääntöisesti gluteenittomia vaihtoehtoja, minulla ei ole keliakiaa. Vehnästä en välitä lainkaan ja useimmiten gluteenittomat tuotteet ovat vatsa ystävällisempiä ja ravintorikkaampia. Esimerkiksi tattari yms. ovat loistavia gluteenittomia vaihtoehtoja, ja ennen kaikkea terveellisiä. Toki käytän myös esimerkiksi ruista, ja kauraa tai muita gluteenia sisältäviä viljoja, mutta yleensä pyrin gluteenittomuuteen. Leivonnassa yhdistelen aina milloin mitäkin jauhoja, jotta lopputulos olisi gluteeniton (perunajauhoa,tattaria jne). Tampereella käyn useasti, sillä kyseessä kotikaupunkini. Mahtavaa, että tällainen uusi kahvila/leipomo on avattu. 🙂 Pitää tutustua.

 29. Olen ollut gluteenittomalla ruokavaliolla noin 1,5 vuotta lääkärin määräyksestä. Keliakiaa eivät saaneet tutkimuksissa ”kiinni” tai todennettua, ainoa todiste gluteiinin sopimattomuudesta olivat viisi vuotta merkittävästi koholla olleet maksa-arvot. Vuoden viljattomuuden jälkeen arvot ovat palautuneet normaaleksi, nivelkivut ja klassiset keliakiaoireet ovat kadonneet. Olen onnellinen!

 30. Keliakian vuoksi glutenittomalla jo vuosia; samoin kaksi lastani ja voi kun oiskin mukavaa lahjakortilla niitä syntisen hyvännäköisiä kermamunkkeja testata! 😛

 31. Olen gluteenittomalla ruokavaliolla keliakian vuoksi. Meidän perheessä on myös toinen keliaakikko, joten uudet gluteenittomat tuotteet ovat aina iloisia yllätyksiä, kuten Viljaton valinta Kauppahallissa. Olen käynyt siellä kerran ihastelemassa herkkuhyllyjä ja lähtihän sieltä sitten mukaan lihapiirakkaa, leipää ja pullaa. Olivat tosi maistuvia. Täytyy vierailla taas pian uudestaan! 🙂

 32. Itselläni oli tulehdusta paksusuolessa ja ripulia. Olen käyttänyt gluteenitonta ruokavaliota yli puoli vuotta ja vatsani on voinut paremmin

 33. pojat olleet kaikki viljattomia, nyt enää yksi. itse harakiri-dieetillä imetysaikana.. aivan ihanaa kun alkaa kaupasta löytyä vaikka ja mitä valmiina. itse bravuuri on gluteenittomat lätyt.

 34. Lapseni noudattavat allergian takia gluteenitonta, munatonta maidotonta ja soijatonta ruokavaliota, olisi mielettömän ihanaa jos onni suosii, niin saisimme pienen mukavan avun haasteelliseen arkipäiväämme! 🙂

 35. Ihan huippua, että teit tälläsen postauksen! Mun äiti on muuttamassa just Tampereelle, joten vinkki tuli tarpeeseen. Mä oon kovasti yrittänyt vähentää viljoja, ja erityisesti gluteenia sisältäviä. Sairastan kilpirauhasen vajaatoimintaa ja gluteenittomuus vois auttaa siihen. Saan gluteenia sisältävistä tuotteista myös helposti turvotusta, vaikkei mitään varsinaista vaivaa olekaan todettu..

 36. Miehelläni on keliakia, joten tuttua on. Silloin kun leivon, niin teen vain gluteenitonta, jotta voidaan molemmat syödä samaa kakkua yms ja ihan yhtä hyvää on tuoreena kuin ”normaalit” leivonnaiset.
  Kävin juuri maanantaina Kauppahallissa ja tärkein kohde siellä Viljaton valinta 🙂 En ole aikaisemmin siellä käynyt vaikka monesti pitänyt. Tuliaisina miehelle pakkasessa odottaa tattarisämpylöitä ja lihapiirakka. Ehdottomasti käyn taas kun Tampereelle suuntaan.

 37. Keliakia todettu pari vuotta sitten, ”pakko olla sairaan tarkka”. Ihanaa kun löytyy tuollainen paikka josta voi ostaa vapaasti, ettei tarvitse joka tuotteen kohdalla tihrustaa pientä tuoteselosteprinttiä!!

 38. Itselläni ja kaikilla kolmella lapsellani on keliakia, joten olemme gluteenittomien tuotteiden ”suurkuluttajia” 😉

 39. Miehen autoimmuunisairauden oireita pystyy hillitsemään viljattomalla ruokavaliolla, joten oli luontevaa että aloimme kolmisen vuotta sitten molemmat kotona syömään hänen ruokarajoitustensa mukaan. Itse saatan joskus vaikka työlounaalla napata palan leipää tai kahvin kanssa jotain makeaa leivonnaista, mutta olen huomannut että omakin gluteeninsietokykyni on laskenut ja tavalliset viljat turvottavat, kun elimistö on tottunut pois niiden jatkuvasta saannista.

 40. Viljaton valinta on erittäin tervetullut lisä Tampereen kahvila/leipomovalikoimaan. Itse pyrin käyttämään gluteenittomia tuotteita ihan vaan koska koen voivani paremmin ja ”kevyemmin” niitä käyttämällä. Pastat ja pizzat kuuluvat säännöllisen epäsäännöllisesti ruokavaliooni, joten haluan nauttia niistäkin hyvällä omallatunnolla 🙂

 41. Keliakia. Viljaton Valinta ja sen tuoreet tuotteet on odotettu ja tervetullut lisä tamperelaiseen gluteenittomaan valikoimaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta