Vuoroin vieraissa: Energy, Joensuu

Olen vieraillut elämäni aika todella monella salilla ja Joensuussa aivan keskustassa sijaitseva Energy (www-sivuille pääsetä tästä!) ponnahtaa kyllä heti TOP5:seen. Itse tärkeinpiä asioita salilla on tietenkin monipuolinen laite ja painovalikoima sekä tarpeeksi tilaa. Hyvällä salilla on myös kiva fiilis ja paljon erilaisia ihmisiä!

IMG_0935

No, nämä kohdat täyttyvät ainakin erinomaisesti Energyllä! Heti vastaanotossa minua palveltiin ystävällisesti ja en tiedä johtuuko se avoimesta Pohjois-Karjalaisesta luonteesta, mutta porukka on muutenkin ihanan positiivisen oloista ja pukkarissa on ihan ok puhua tuntemattomien kanssa. Ehkä stadilaiselle outoa, mutta Pohjois-Karjalan tytölle aivan normaalia :D! No mutta takaisin asiaan.

energy1
Minä ja aspan Aleksi!

Valitsin valitettavasti todella huonon kellonajan treenille, koska paikka oli varmaan Suomen pelin ajankohdan takia aivan täynnä! Olen käynyt Energyllä aikaisemminkin pari kertaa treenaamassa, mutta silloin porukkaa oli ehkä vain murto osa. Käyntini jälkeen tiloja on vielä laajennettu reilusti (salin pinta-ala 850m2), mutta silti oli ahdasta! Jouduin siis soveltamaan olkapäätreeniäni aika lailla ja teinkin lähinnä mitä pystyin, koska jopa käsipainot olivat koko ajan liikenteessä (paitsi ne 30kg:stä ylöspäin, joihin allekirjoittaneella ei ole vielä asiaa…). Tankoja ja käsipainoja oli kuitenkin ihan reilusti ja ne oli sijoitettu salin toiseen osaan joka oli ns. vapaapainopuoli. Itse tykkään siitä, että sali on ns.lokeroitu järkevästi, eikä niin että kaikki laitteet ja painot ovat sikinsokin. Jalkalaitteet olivat (prässi, hack, smith) lähekkäin, samoiten kun myös yläkropan vehkeet kuten taljat. Tämä auttaa myös supersarjoissa, niin, että ei tarvitse pomppia jatkuvasti ympäri salia tai kannella tankoja/käsipainoja sinne ja tänne. Lisäksi aerobisia laitteita oli Energyllä todella monipuolisesti ja niitä oli riittävästi (crosstrainerit, juoksumatot, pari soutulaitetta ja stepperiä). Ja kaikenlisäksi ne vielä toimivat kaikki, eikä esim niin että puolien cardiolaitteiden päällä on lappu ”odotan korjaajaa”:

IMG_0933

Sali ei vaadi sitoutumista ja kk-kortti on mielestäni ihan kohtuullinen 53€ (opiskelijat, työttömät, eläkeläiset 48€). Vitosen lisäpanostuksella asiakkaalla on myös käytössään kaikki ryhmäliikuntatunnit (Les Mills). Täytyy muistaa, että itärajalla porukka ei ole tottunut maksamaan kuntosalijäsenyydestä seitsemääkymppiä kuussa, joka menee kyllä itsellänikin jo yli kipurajan. Pidän siis hintaa vielä ihan kohtullisena. Joskus salilla sai käydä myös tutustumassa ilmaiseksi, mutta en muistanut kysyä onko tätä mahdollisuutta vielä olemassa. 

Jos siis eksytte Joensuuhun, niin käykääpä ihmeessä Energyllä treenaamassa! Sali on ehdottomasti paras Joensuussa, ainakin niistä joissa itse olen vieraillut. Ja pakko muuten tähän loppuun mainita, että harvoin näkee salilla noin paljon treenattuja naisia! En ole varmaan koskaan nähnyt niin montaa Better Bodiesin paitaa yhtä aikaa :D…

fityoutoo

Yksi vastaus artikkeliin “Vuoroin vieraissa: Energy, Joensuu”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta