Zenit kuntoon!

Lupasin kertoa teille sunnuntaisesta mammajoogakokemuksestani. Tai siis en tiedä lupasinko, mutta kerron kuitenkin! 
Olen siis joogaillut jonkunverran ennenkin, mutten todellakaan ole mikään ”megajoogi”. Tykkään varsinkin hot-joogasta, mutta se on aivan hirveän kallista täällä Helsingissä (mikä täällä EI olisi kallista…)! Muistelisin, että Yoga Nordicilla maksaa 10 kerran kortti 150€, että revippäs siitä huumoria….
No, bongasin sitten tosiaan kättärin labrasta esitteen prenatal-yogasta ja vanhana hengennaisena kiinnostuin tietysti välittömästi! Mikäs sen mukavampaa, kuin laittaa tulevan pikkuhurrin shakrat kuntoon jo ennen syntymää, niin sieltä sitten tulla putkahtaa täydellisen sisäisen rauhan omaava lapsonen!
Moni sanoo, ettei tykkää joogasta, koska se on niin hidastempoista ja jopa tylsää. Itse pidän joogaa kuitenkin hyvänä kehonhuoltona ja miksei myös mielenhuoltona! Joogassa on tärkeää keskittyä myös pään tyhjentämiseen, mutta miksei sitä pystyisi tyhjentämään vaikka crosstreinerilläkin… Makunsa siis kullakin!


Mainoksessa siis ”luvataan”, että jooga auttaa hallitsemaan tunteita (niinkuin tässä olis muka jotain mielialanvaihteluita… :D) sekä voimistaa sellaisia lihaksia ja niveliä kehossa, joita odottava äiti tarvitsee synnytyksessä. Lisäksi joogan hengitystekniikka auttaa kivunlievitykseen synnytyksen aikana. 
Siis ei sillä, että tämä synnytystä jo valmiiksi kammoava mamma tyytyisi pelkästään joogahengittelemään h-hetkellä! Otan takuulla koko coctailin!!!

No mutta asiaan. Löysin lopulta paikan päälle ja kyseessä oli siis ihan tavallinen, itseasiassa aika karsean näköinen betonihelvetti täällä Helsingissä. Ajattelin, että voiko näin surkean näköisessä lähiössä olla mitään hengellistä, mutta yksi normaali kerrostalokaksio olikin sitten muutettu joogastudioksi! Opettaja oli kiinalainen ja itsekin raskaana viikolla 33. Tunneille otetaan kerrallaan vain käsittääkseni vain 5(iso plussa!), koska studio oli aika pieni ja tietenkin tällä tavoin opettaja pystyi myös auttmaan kaikkia henkilökohtaisesti. Sisällä studiossa oli kynttilöitä ja rauhallista musiikkia. Tunti kesti 1,5h ja aika kului TODELLA nopeasti! Alussa teimme hieman joogalle tyypillistä meditaatiota ja Pohjois-Karjalaisena karjalanpiirakkatyttönä hieman oudoksun aina tilanteita, joissa pitää ajatella jotain ympäröiviä valoja ja mumista itsekseen… Päästyämme kuitenkin ”asiaan” eli asanoihin (jooga-harjoituksiin) sain jopa pienen hien päälle ja huomasin taas, kuinka kankea olenkaan… Tunnin lopussa oli vielä ihana rentoutumisharjoitus ja opettaja kutsui meidät tunnin jälkeen ravintolapäivän kunniaksi hänen ja hänen miehensä pitämään kojuun syömään Kiinalaista perinneruokaa!
Koko tunnista jäi siis oikein hyvä maku suuhun ja ensi viikolla menen uudestaan! 

Painoni on muuten noussut neuvolantädin mukaan n. kuusi kiloa ja voin kertoa että se tuntuu aika paljolle! Yritän itse vältellä vaakaa, koska olen niin ankara itselleni..Tiedän myös, ettei jokapäiväinen painon kyttääminen auta minua millään lailla! Yritän suhtautua asiaan vaan niin, että niin pitkään kun elän terveellisesti, niin painon nousulle en vaan voi itse mitään. Tässä on toki vielä työstämistä… Ottaen huomioon, että vain hetki kisojen jälkeen olin jo raskaana ja tässä on aika paljon omalle kropalle ja päälle sulattelemista! From fitness to fatness indeed…
Vaikka pankkineiti vakuuttikin, että mahaa ja tissejä lukuunottamatta raskautta ei huomaa mitenkään (taisi kyllä pikkusen kaunistella asiaa!), niin huomaan vanhoista housuista että reisien kohdaltakin on alkanut kiristää. Lupaan kertoa teille heti, kun alan shoppailla isojen tyttöjen osastolla ja siihen ei mene varmaan enää kauaa…
Hiukan tietysti turhauttaa, kun herkkulakkokin on päällä ja tunnun vain paisuvan kuin pulla… JOTA EN SAA EDES SYÖDÄ :D! 
Tähänastisen elämäni tähtihetkiin mahtuu ehdottomasti parinviikon takainen ostosreissu Cubus-nimisen vaateketjun liikkeeseen koskarissa. Huomasin, että viimeisiä bikineitä myytiin pilkkahinnalla, joten ajattelin katsoa, josko muka tällaisille megaryntäille olisi jotakin sopivaa tarjolla…
Löysinkin sitten yhdet oikein näpsäkän näköiset ja silmämääräisesti arvioin, että koon 40 kuppi saattaisi jopa mahtua. No ei mahtunut!!!!! Great!! 

Mukavuudesta 9, seksikyydestä 5… Näissä on tietenkin olkaimet…

Isompaa kokoa ei tuossa värissä ollut, mutta yllättäen vielä muutama yksinäinen koon 44 yliosa oli vielä vapailla markkinoilla! Ja kyllä! Sinne sujahtivat kaksoset! Luojan kiitos ympärysmitta oli todellakin reilu – olisi ollut ehkä vielä itsetuntoa hivelevämpi kokemus huomata että koko 44 on myös ympärysmitaltaankin sopiva….auts!
Kotona sitten vaan singeri laulamaan ja askartelin siitä vitosella itselleni aivan hurmaavat ”pikku” bikinit! Oli myös aika superia huomata, että alaosa olisi saanut olla 36 koon 38 sijaan… Pienessä on elämän ilot :D!

17+3.. …

Eilen oli sitten vielä vuorossa jumpan vetoa korkeimmassa oikeudessa. Ensimäistä kertaa ei oikein mahallaan oleminen tuntunut hyvältä, joten selkäliikkeet piti jättää itse välistä ja demonstroida seisaallaan. Olen miettinyt paljon, että minkäänlainen syksystä tulee, koska mulla on kuitenkin vakkaritunteja aina joulukuun alkuun asti. Toivon kuitenkin, että pysyn hyvässä kunnossa ja JAKSAN, koska ilman energiaa ei tästä elämästä tule yhtään mitään. Haluaisin uskoa, että terveellisillä elämäntavoilla on ollut jotain vaikutusta siihen, että olen voinut niin hyvin koko kesän. Toisaalta vaikka eläisi kuinka terveellisesti tahansa, ei se tarkoita sitä, etteikö kroppa voisi reagoida kuinka vaan. Olen saanut kuulla kaikenlaisia ”ohjeita”, mutta aijon ehdottomasti jatkaa normaalia elämää treeneineen päivineen – enkä edes muuta elämää halua elää. Jos jossain vaiheessa tuntuu, että kroppa sanoo ”nyt riittää”, niin katsotaan tilannetta sitten uudestaan. Onneksi uudet PT:n hommat ovat fyysisesti kevyempiä ja uskon niistä ainakin selviytyväni hyvin vuoden loppuun asti. Myös jumpassa joudun soveltamaan, mutta en usko että se yhtään huonontaa ohjaustani. Tyylini ryhmäliikunnassa on se, että teen yleensä itse mukana, mutta se ei ole mikään välttämättömyys, vaan ohjaaja voi myös keskittyä korjailemaan tekniikkaa ja ohjata pystyasennossa myös lattialla tehtäviä liikkeitä!
Syksystä on siis tulossa kiireinen, mutta viikonloput pyhitän levolle ja karvakorville. Ja parin kuukauden päästä on sitten lähtö paratiisiin! Can’t wait! <3

fityoutoo

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta